İsveç'in başkenti Stockholm'de 15 gündür kendisinden haber alınamayan Türk vatandaşı Yıldırım Erdoğdu'nun (55) gözaltına alındığı ve polis sorgusunun ardından öldüğü ortaya çıktı.

Savcılık, bir kilise bahçesinde bulunan Erdoğdu'nun ölümü üzerine polisler hakkında suç duyurusunda bulundu. Erdoğdu'nun kardeşi Tacettin Erdoğdu, Anadolu Ajansı'na konuştu. Tacettin Erdoğdu, ağabeyinin geçmişte kalp krizi ve ağır bir kalp ameliyatı geçirdiğini ifade ederek, "Ağabeyim üç dört farklı kalp ilacı kullanıyordu. Polisler bunu uyuşturucu zannetmiş. Karakola götürüp inceleme yaptıktan sonra bunların kalp ilacı olduğunu anlamışlar ve götürüp bir ormana bırakmışlar. Belki de ağabeyim sorgu sırasında heyecana kapıldı ve kalp krizi geçirip öldü. Polisler de onu suçluluk hissiyle ormandaki kilise mezarlığına atmış olabilirler" dedi.

TELSİZE TAKILDILAR
Aftenbladet gazetesi, sorgu sırasında yorgun düşen Yıldırım Erdoğdu'nun polis memurları tarafından ölüme terk edildiği iddiasına yer verdi. Olayı araştıran savcı Aftonbaldet'e verdiği demeçte ise, polis merkezi ile yapılan telsiz konuşmasında, "Adam sağlam ama ölü taklidi yapıyor" mesajı geçildiğini söyledi. Haberde, savcının ifadesinin Erdoğdu'nun ölüme terk edildiği iddiasını güçlendirdiği kaydedildi.