Başkent Stockholm’de bulunan parlamento binasında gerçekleşen görüşmelerde BDP Milletvekili Hasip Kaplan, AK Parti Milletvekilleri Feramuz Üstün, Abdulkerim Gök, Mustafa Şahin, Ekrem Çelebi ve MHP Milletvekili Erkan Akçay arasında 30 Mart seçimlerinde Konya'nın Kulu belediyesini kimin kazanacağı konusunda tartışma yaşandı.

Sağ Libreal Parti Grup Başkan Vekili ve Maliye Komisyon Başkanı Anna Kinberg Batra’nın verdiği yemek esnasında konuşan BDP Milletvekili Hasip Kaplan, Konya’nın Kulu ilçesinin BDP için de ayrı bir stratejik önemli olduğunu söyledi. Kaplan, 30 Mart’ta i yerel seçimlerde, Kulu Belediye Başkanılığı'nı kendilerinin kazanacağını iddia etti. Bunun üzerine itiraz eden AK Partili milletvekilleri, Kulu'yu üçüncü kez art arda kaznacaklarını savundu. MHP Milletvekili Erkan Akçay da Kulu’da çok iddialı olduklarını, iki dönemdir başkanlığı kıl payı AK Parti'ye kaptırdıklarını ve bu sefer işi şansa bırakmayacaklarını söyledi. Tartışmalara CHP Milletvekilleri Rahim Aşkın Türeli ve Kazım Kurt sessiz kaldı.

Tartışmalar üzerine söz alan Sağ Libreal Parti Grup Başkan Vekili ve Maliye Komisyon Başkanı Anna Kinberg Batra, Kulu’yu İsveç’in de bir şehri olarak kabul ettiklerini belirterek, İsveç’te 50 bine yakın Kululunun yaşadığını ve büyük bir bölümünün çifte vatandaşlığı bulunduğunu kaydetti. İsveç Başbakanı Fredrik Reinfeldt’in Kulu’yu ziyaret ettiğini hatırlatan Batra, "Sayın Başbakan oradaki insanlarla tercüman kullanmadan İsveççe konuşarak anlaştı. Kulu bizim için de çok önemli bir yer, biz de seçimleriyakından takip edeceğiz.’’ şeklinde konuştu.

CİHAN