İsveç Yeşiller Partili iki politikacı İsveç’in Avrupa Birliği’ne (AB) baskı yaparak PKK’nın AB’nin ‘terör örgütleri’ listesinden çıkarılmasını istedi. PKK’nın Suriye’de IŞİD’e karşı savaştığını belirten milletvekilleri, bunun bile PKK’nın bu listeden çıkarılması için yeterli olduğunu savundu.

İsveç Radyosu’na açıklama yapan Yeşiller Partisi kurucularından AB eski Parlamenteri Per Gahrton, PKK’nın şu an IŞİD saldırısı altında olan bölgedeki Kürtlerden oluştuğunu söyleyerek, “Burada PKK’yı desteklemek, olağan şüpheli İngiliz ya da Amerikanları desteklemekten daha iyidir. Ancak PKK’nın ‘AB terör listesi’nde olması İsveç’in yardım ulaştırma konusunda ellerini bağlıyor.” dedi.

Geçtiğimiz yıl, İsveç’in Türkiye ile PKK arasında arabuluculuk yapmasını öneren Irak Kürt bölgesi kökenli Milletvekili Jabar Amin de İsveç’in PKK’ya yardım etmesi gerektiğini ifade etti.  Yeşiller Partili politikacılar, İsveç’ten PKK’ya silah yardımından ziyade, bölgenin kendi kendisini yönetmesi için ekonomik yardım yapmasını istediklerini kaydetti.