Şengal dağıyla Rojava arasında açılan güvenlik koridorunun kapatılması ve Şengal dağının kuşatılması amacıyla IŞİD çeteleri tarafından 19 Ağustos günü Cezaa'da, 24 Ağustos günü de Rabia bölgesinde başlattığı saldırılar devam ediyor.

YPG Basın Merkezi, yaşanan çatışmalarla ilgili yaptığı açıklamada Cezaa bölgesinde aldığı ağır darbeler nedeniyle saldırı gücü kırılan IŞİD çeteleri, farklı alanlar üzerinden kimi saldırılar örgütlemeye çalıştığını bildirirken, YPG güçlerinin de eylemlerini arttırdığını kaydetti.

RABİA’DA SALDIRAN ÇETELER GERİ PÜSKÜRTÜLDÜ

YPG Basın Merkezi’nin bildirdiğine göre 27 Ağustos günü 07.30'da Rabia'ya yönelik bir saldırı girişiminde bulunan IŞİD çeteleri YPG savaşçılarının müdahalesiyle geri püskürtüldü. İki kol şeklinde YPG mevzilerine saldırmaya çalışan çetelere sert karşılık verilmesi sonucu, bir araç imha edilirken toplam 13 çete üyesi öldürüldü.

KOBANE’DE YPG’LİLERDEN ÜST ÜSTE EYLEM

Kobanê bölgesinde ise YPG savaşçıları gerçekleştirdikleri 3 ayrı eylemde çetelere ağır darbe vurdu. 27-28 Ağustos gecesi Kobanê'nin batısında bulunan Ziyaret köyü yakınlarında konumlanan bir çete birliğine yönelik düzenlenen eylemde 2 mevzii imha edilirken, bu mevzilerde bulunan 4 çete üyesi öldürüldü.

ÇETE KONVOYU VURULDU

Söz konusu bölgeye takviyede bulunmak isteyen çetelere ise YPG savaşçıları iki ayrı noktada müdahalede bulundu. Zormixar ve Ziyaret köyleri arasında bir konvoyun hedeflendiği müdahale eyleminde 1 araç ve 1 jeep imha edilirken, 1 araç da darbelendi. Eylemde tespit edilebilen 1'i çete emiri olmak üzere 20 çete üyesi öldürüldü.

YPG savaşçıları Kobanê'nin güneyinde bulunan Sirîn mıntıkasında da çetelere yönelik eylem gerçekleştirdi. Eylemde çetelere ait 1 aracı darbeledi. Aracı kurtarmak amacıyla alana yaya gelmek isteyen çetelerin ateş altına alınması sonucu 5 çete üyesi öldürüldü.

İKİ KÖYE SALDIRI

Kobanê'nin batısında ise çeteler Boraz köyüne yönelik bir saldırı düzenledi. Saldırı YPG güçleri tarafından anında karşılık verilerek durdurulurken, çıkan çatışmada çetelerin ölü ve yaralıları olduğu belirtildi. Ancak sayı hakkında net bir bilgi verilmedi. Çeteler çatışma sonrası geri çekilmek zorunda kaldı.  

KÖYE HAVAN TOPLARI İLE SALDIRI

IŞİD çetelerinin Kobanê'nin batısına düşen Zagros köyüne yönelik ise havan ve ağır silahlarla bombardıman düzenlediği bildirildi.  

Kaynak: