Geçtiğimiz hafta Norveç’teki Müslümanların Oslo’daki bir sinagog etrafında oluşturdukları barış halkasının bir benzeri Stockholm’de gerçekleştirilecek.

İsveç’teki Müslümanlar, Yahudilerle dayanışma içerisinde olduklarını göstermek için Cuma günü Stockholm’de Raoul Wallenberg Meydanı’ndaki sinagogun etrafında çember oluşturarak etten duvar örecek.

Geçtiğimiz haftalarda Fransa’daki bir Musevi mezarlığının talan edilmesi ve Danimarka’nın başkenti Kopenhag’daki bir sinagoga saldırıda bulunulmasının ardından, İskandinavya’daki Müslümanlar harekete geçti.

Oslo’da saldırılara tepki olarak organize edilen etkinliğe, yaklaşık 2 bin Müslüman iştirak etti. Stockholm’deki etkinliğe de kalabalık bir katılım bekleniyor.

İslam’ın tüm insanlık için bir barış dini olduğunu göstermeye çalıştıklarını belirten Müslümanlar, yaptıkları yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“İslam, hangi dine mensup olduklarına bakmaksızın tüm erkek ve kız kardeşlerimizi korumamızı söyler. İslam nefretin üzerinde yükselmek ve nefret edenlerle aynı seviyeye düşmemeyi emreder. İslam birbirimizi savunmamızı söyler. Bizler Müslümanlar olarak Musevilere yönelik her tür nefretin karşısında olduğumuzu göstermek ve Musevilere destek olmak istiyoruz. Bu yüzden sinagogun çevresinde bir barış halkası oluşturacağız”