Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman’dan bugünkü maçla ilgili çarpıcı tespit ve yorumlar. Basın toplantısına “Şunu belirtmem gerekiyor ki, hem kendi adıma hem de takımım adına belki dünyanın milli takım organizasyonları dışındaki en önemli iki turnuvasından birinde yarı final serisinde olmanın gururunu, onurunu, heyecanını taşıyorum” diyerek başlayan Kocaman, şunları söyledi: “Tarihimizde ilk defa oynayacağımız, tadacağımız bugünü, çok fazla yaşamış bir takımla oynayacağız.

Sanki hep final oynuyoruz

Çok daha tecrübeli ve büyük başarılara sahip, son dönemlerde büyük çıkış içinde olan bir takım. Bu anlamda da son derece onurlu ve gururluyuz üst düzey takımlardan biriyle oynayacağımız için. İkincisi maçın dışıyla ilgili. Aldığım hava şunu gösteriyor; Sanki Benfica yarı final maçını ilk defa oynuyormuş gibi heyecanlı ama biz Fenerbahçeliler maalesef sanki her sene yarı finallerde, finallerde oynuyormuş gibiyiz. Taraftarlarımızdan ricamız ve isteğimiz; maçın her şeye açık olduğunu, çok güçlü, değerli, saygıdeğer bir takımla oynadığımızı, bulunduğumuz yerin kıymetini bilmeleri, buna uygun davranışla takımı desteklerken, o ambiansı yaratmaları. Güçlü bir rakibe karşı özellikle ligin ikinci bölümünde gösterdiğimiz gibi maçı çevirmek için çok büyük çaba göstereceğimizden hiç kuşkum yok. Taraftardan da aynı desteği beklediğimi söylemek zorundayım. Sportif değer olarak bakılırsa, tarihimizin en önemli maçı olduğu tartışmasız bir gerçek. Son 4’e kaldıktan sonra artık takımlar arasında çok küçük farklar oluyor. Maçın bütününü etkileyecek küçük farklara hakim olan takımlar avantaj sağlayacak. Hislerimi söyleyeyim, bu turun galibinin kupaya biraz daha yakın olacağını düşünüyorum.”

Bizim de silahlarımız var

Kocaman, Portekizli bir gazetecinin sorduğu, “favori kim?” sorusuna çarpıcı bir yanıt verdi: “Oran vermek gerekirse, yüzde 51 Benfica gibi duruyor. Tecrübesi, son dönemlerdeki büyük çıkışı, çeyrek final, yarı final oynamasıyla, özellikle beraber oynama yetisiyle biraz daha önde görünüyor. Benfica’yı bir adım öne geçiren nedenlerin başında tecrübeyi saydım. Bizim de kendimize ait silahlarımız var. Bunları her iki maçta hayata geçirme konusunda yüksek iradeye sahip olan takım, kağıt üzerinde bir adım önde olmanın daha ötesine geçecek gibi görünüyor. İlk defa buradayız, tecrübesizlik olabilir ama diğer yandan finali çok istiyoruz. Bunu çok istemek, isterken de o duyguların, inatçılığın yanına biraz aklı koyabilmek. O aklı işin içine koyabilirsek, avantaj yakalarız.”

Önemli olan gol yememek

Aykut Kocaman, taraftarın nasıl davranması gerektiği sorusuna, “Önemli olan iki maçta turu geçecek skoru sağlamak. En önemli avantaj, mümkün olduğunca gol yememek. İmkan dahilinde değilse, en az pozisyon ve gol şansını vererek, en az golü yiyerek rövanşa gidebilmek. Rakip kalede, ikinci bölgede, birinci bölgede baskı yaratmamız gerekiyor. Biz bunları yaparken de, taraftarın, en önemli şeyin gol yememek olduğuna bizim kadar inanması ve bunu pozitif elektrikle göstermesi gerekiyor. Benfica, yüksek özgüvenle bence maçın ilk bölümünde evine avantajlı dönmesini sağlayacak bir skor için saldırgan bir oyun sergileyecek. Tahminim bu. En fazla düşünmemiz gereken konulardan birisi bu” yanıtını verdi.

‘Hedefe yakınız’

Aykut Kocaman’la birlikte basın toplantısına katılan Cristian Baroni, çok kısa konuştu. Önemli bir maç oynayacaklarını dile getiren Brezilyalı yıldız, “Hedefimize ulaşmak istiyoruz ve buna yakınız. Bekleyip göreceğiz. Özel bir maç olacak. Takım olarak maça odaklandık. Tabii ki bazı zorluklar söz konusu. Biz, iyi bir maç oynamak ve kazanmak için hazırız. Fark yaratacak oyuncularımız var. Bu önemli maça çok iyi hazırlandığımızı söyleyebilirim” dedi.