Ülke genelinde etkisini gösteren kar yağışı nedeniyle birçok yerde hayat durma noktasına geldi. Özellikle kar lastikleri konusunda gerekli tedbirleri almayan vatandaşlar trafikte iken etkisini gösteren kar yağışı nedeniyle zorlu anlar yaşandı. Konya’da da etkili olan ve devam etmesi beklenen kar yağışı nedeniyle okulların tatil edilmesi beklenirken Konya Valiliği’nin açıklama yapması bekleniyor.

Kar yağışının etkisini gösterdiği iller arasında yer alan Konya’da öğrenciler okulların kar tatili nedeniyle eğitime ara vermesini beklerken henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Konu hakkında önceden yapılan açıklama gereği bu konuda Valilik Makamı dışındaki açıklamaları dikkate almamak gerekiyor.

ÇARŞAMBA GÜNÜNE KADAR KAR ETKİLİ OLACAK

Konya’da etkisini 11 Ocak Çarşamba gününe kadar göstermesi beklenen kar yağışı nedeniyle eğitime 9 Ocak Pazartesi günü eğitime ara verilmesi bekleniyor. Hafta ortasında kadar etkili olması beklenen kar yağışı karşısında Konya Valiliği’nin açıklama yapması bekleniyor.

Konya 5 Günlük Hava Durumu

Konya’da görülecek şiddetli kar ve buz nedeniyle okulların tatil olması beklenirken son kararı valilik verecek. Detayları aktarmaya devam edeceğiz.