Avrupa Konseyi önünde, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik tecridin kaldırılması ve yine Öcalan'ın fiziki özgürlüğünün sağlanması için başlatılan açlık grevi sürüyor. Eylemciler bugün Avrupa Konseyi’nde bir dizi temasta bulunuyor.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan tecride dikkat çekmek ve fiziki özgürlüğünün sağlanması için Kürdistanlıların Fransa’nın Strasbourg kentindeki Avrupa Konseyi (AK) önünde başlattığı açlık grevi sürüyor.

Eylemciler Avrupa Konseyi Sosyalist Grup Başkanı Andreas Gross tarafından ziyaret edildi ve ardından da eylemcilerden Delal Rubar, Fuat Kav, Remzi Kartal ve Murat Ceylan’dan oluşan bir heyet Konsey’e geçti.

Heyetin İşkenceyi Önleme Komitesi’ne (CPT) açlık grevi ve taleplere ilişkin dosya sunması bekleniyor.

Görüşmelere ilişkin bir açıklama yapan KONGRA GEL Eşbaşkanı Remzi Kartal, Öcalan’ın içinde bulunduğu koşulları ve Kürt halkına yönelik savaşın bir parçası olarak tecridin ortadan kaldırılmasını sağlamak gerektiğini söyledi.

Öcalan’a Özgürlük İnisiyatifi’nin Öcalan’ın fiziki özgürlüğü sağlanıncaya kadar Avrupa’da yaşayan Kürt kurumları adına demokratik eylemlerini sürdüreceklerini de sözlerine ekleyen Kartal, Avrupa Konseyi’nin de bu gerçekliği görerek, Öcalan’ın barış ve demokratik misyonunun gereklerini yerine getirmesi için Konseyin rolünü oynamasını talep ettiklerini vurguladı. STRASBOURG - ANF