Rusya'nın resmi televizyonu 1.Kanal'da Antalya'da hiç tanımadığı bir felçli Rus çocuğuna 4 yıldır annelik yapan Gülsüm Kabadayı'nın öyküsü konu edildi. Andrey Malahov'un sunduğu program izleyenleri gözyaşlarına boğdu. 2008'de Antalya'da yaşanan kazada felç kalan Rus gence 4 yıldır bakan Kabadayı gencin ailesini bulmak için Rus televizyonuna çıktığın söyledi. Kabadayı "İlk kez onun gözlerine bakarken sanki anne al beni diyordu!" dedi. Programda Kabadayı'nın gencin iyileşmesi için ayaklarına masaj yapması, biberonla beslemesi ve kendi çocuğuymuş gibi öpmesi görüntüleri seyircilerin duygulu anlar yaşamasına sebep oldu. Programda sunucu da Umut'a "Amacımız yakınlarını bulmak" deyince felçli çocuk sunucunun elini sıktı. Yayında Türk kadının 3 çocuğunun Umut'a kardeşlik yaptığını ve yardım ettiğinin altı çizildi.

GÖZYAŞLARI SEL OLDU
Programa katılan Rus siyasi uzman, Sergey Markov ağlayarak "Çok etkileyici!" derken yönetmen Svetlana Vragova ise, "Gülsüm'ün karşısında diz çökmek istiyorum" diye konuştu. Karadayı son olarak "Onun öz annesine sesleniyorum: Cennet annenin ayakları altında. Ben de onu ikinci kere dünyaya getirmiş gibi oldum. Ama onsuz kalabilecek miyim, onu teslim edebilecek miyim bilemiyorum. O ikimizin de çocuğu" dedi.

BU KADIN MÜBAREK İNSAN
Fedakar kadın Rus televizyon programında "Rabbim elimizden malı mülkü aldı. Şimdi Umut'u bize verdi. Bu bir mesajdır. Zenginliğimizi alarak yerine Umut gibi mutluluk verdi. O kadar mutluyum ki!" dedi. Program konuğu ünlü Rus televizyoncu Yelena Hanga, "Bu kadın mübarek bir insan. Bu inanç muhteşem bir inanç!" dedi.