Mobil cihaz pazarında akıllı telefonlar yükselen bir trende sahipken, standart işletim sistemli ceptelefonları her zaman sevkiyat açısından önde olmuştur. Ancak akıllı telefonların satış rakamlarının rekor seviyelerde artması bu durumu tam tersine çevirdi.
 
IDC tarafından yapılan bir araştırmaya göre; yılın ilk çeyreğindeki sevkiyat rakamları dikkate alındığında akıllı telefonlar tarihte ilk kez cep telefonlarını geride bıraktı. Akıllı telefonlar ilk çeyrekte toplam 216 milyon adet sevkiyat rakamına ulaşırken, cep telefonları 202 milyon ünitede kaldı ve geriye düştü. Toplamda 418 milyon mobil telefon sevkiyatı yapıldı.
 
Samsung 70 milyon akıllı telefon sevkiyatı ile yüzde 32.7 pazar payına ulaşırken liderliğini korudu. Apple 37.4 milyon iPhone satışı ile yüzde 17.3 paya sahip ve ikinci sırada. LG, 10.3 milyon, Huawei 9.9 milyon, ZTE 9.1 milyon akıllı telefon sevkiyatı gerçekleştirdi.
 
Mobil telefon toplamında ise Samsung 115 milyon sevkiyat ile yüzde 27.5 pazar payına sahip ve lider durumda. Nokia 61.9 milyon sevkiyat ile yüzde 14.8 paya sahip ve ikinci sırada. Üçüncü sırada yüzde 8.9 ile Apple geliyor. Güney Koreli LG dördüncü, Çinli ZTE ise beşinci sırada. 
 
Ucuz akıllı telefon fiyatlarının giderek cep telefonu fiyatlarına yaklaşması ve tüketicilerin de bu nedenle ilgisinin artmasının, sonraki çeyrek dönemlerde aradaki farkın giderek açılmasına sebep olacağı tahmin ediliyor.