Şükrü Saracoğlu Stadı’nda oynanan Fenerbahçe-Galatasaray derbisinde yaşananlar ve sarı-lacivertli taraftar Burak Yıldırım’ın (20) hayatının baharında bıçaklanarak öldürülmesi, sağduyu sahibi bütün futbolseverlere büyük bir üzüntü yaşattı.
 
Galatasaray Kulübü’nün dün aldığı örnek karar karanlık tabloya karşılık küçük de olsa bir teselli oluşturdu. Sarı-kırmızılı kulüp, Süper Lig’de kazanılan 2012-2013 sezonu şampiyonluğu için planlanan kutlamaları, Hatay’da meydana gelen hain saldırılar ve Fenerbahçeli taraftar Burak Yıldırım’ın bıçaklanarak öldürülmesi nedeniyle erteleyerek alkışlanacak bir davranışa imza attı.
 
Kulüpten yapılan açıklamada, “Galatasaray-Trabzonspor maçı sonrasında 19’uncu şampiyonluğumuz vesilesiyle yapılması planlanan kupa törenimiz, Reyhanlı’da meydana gelen vahim olaylar ve Burak Yıldırım’ın futbol terörü yüzünden elim kaybı nedeniyle, standart UEFA kupa törenleri uygulaması çerçevesinde yapılacak olup, şampiyonluk kutlamaları yeni sezon başına ertelenmiştir” denildi.
 
Buna göre Galatasaray- Trabzonspor maçında Telekom Arena’da herhangi bir kutlama yapılmayacak. Şampiyonluk kupası, sade bir törenle sarı-kırmızılı oyunculara verilecek. Galatasaraylı taraftarlar da statta yapılması düşünülen şovları iptal etti. Diğer taraftan TFF Galatasaray’a bir jest yaparak Trabzonspor maçını cumartesi günü saat 19.05’te başlatma kararı aldı.