Almanya, Gelsenkirchen’e bağlı Radevormwald kasabasındaki Diyanet Mevlana camisinde iki yıl başkanlık yapan 58 yaşındaki Yusuf A., 16 yaşındaki bir erkek çocuğa cinsel istismardan 2.5 yıl hapse çarptırıldı. Avukatı bu karara itiraz etti ve konu bir üst mahkemeye, yani Köln'e gitti. Yusuf A. yargılanırken, cami üyeliği devam ediyordu.

ÇOCUĞUN TİŞÖRTÜNDE İNCELEME

Bayram Ural, (solda) Yusuf A., (sağda)​

Olay, Yusuf A.'nın kendisine "dede" diyen komşusunun 16 yaşındaki oğlunu eve almasından sonra başladı. Çocuk ve ailesiyle samimi olan Yusuf A., 2014 yılında çocukla cinsel ilişkiye girmek istedi. Ardından da oral seks yaptı. Şoka uğrayan çocuk eve geldi ve olaydan sonra kusup kirlettiği tişörtünü fırlatıp banyoya attı. Anne ve babasının tepkisinden korkan çocuğun okulda sürekli ağladığını gören öğretmenleri durumu öğrendi. Hemen polise haber verildi. Polis ve Gençlik Dairesi, aileyi arayıp “Sakın o tişörtü atmayın” dedi. Anne tişörtü bir poşet içinde polise teslim etti. Yapılan incelemede 58 yaşındaki eski cami başkanı Yusuf A.‘nın spermleri bulundu.

“KELEPÇELENEREK İÇERİ ATILACAKSIN”

Yusuf A., “Eşimle cinsel ilişkiye girmiştim. Çocuk eve gelip banyoda prezervatifi bulup oynamış, üstüne bulaşmış“ diye ifade verdi. Alman hakim, cezayı verdikten sonra “Ya şimdi gidip teslim ol, ya da bir üst mahkemede kelepçelenerek içeri atılacaksın” dedi. Yusuf A.’nın avukatı da üst mahkemeye itiraz etti. Olay, bölge gazetelerinin manşetlerine taşındı. Olayı doğrulayan cami yönetiminin, olayı gizlemek için Büyükelçiliği devreye soktuğu öne sürüldü.

CİNSEL İSTİSMARDAN CEZA ALAN İMAM HALA CAMİDE

Yusuf A. bu suçlamayla yargılanırken, cami hocası Bayram Ural ise, Yusuf A.’ya cami minberden iki kez konuşma yapması için izin verdi. Suçsuz olduğunu öne süren ve iftira atıldığını iddia eden Yusuf A., son kutlu doğum haftası nedeniyle bir de camide tebrik edilmiş. Caminin hocası Bayram Ural ise eski başkan Yusuf A.’ya olaydan sonra hoşgörü göstermekle suçlanıyor.

Süheyla Kaplan / Almanya

Odatv.com