Suça karışmadığı belirlenen şahsa talebi üzerine siyasi sığınma verildi.
 
Bugüne kadar uluslararası seviyede aranan terör suçlularını "siyasi sığınma" gerekçesiyle vermeyenAlmanya veAvusturya, bu kez Türkiye'den iade talebinde bulundu. Türkiye, Hatay'da yakalanan El Kaide sorumlusu Muhammed El Ketani'ye siyasi sığınma vererek iade talebini reddetti. Avusturya'nın Kırmızı Bülten'le aradığı Ketani, Alman Gizli Servisi (BND) tarafından Türkiye'de takip edildi. BND,Kırmızı Bülten'le arananKetani'nin kaldığı oteli polise bildirdi.
 
PASAPORT SAHTE ÇIKTI 
 
Hatay Terörle Mücadele Şubesi ekipleri söz konusu otelde konaklayan Ketani'yi gözaltına aldı.Ketani'nin üzerinden sahte pasaport çıktı. Pasaport Kanunu'na muhalefet suçundan sevk edildiği savcılıkça serbest bırakılan Ketani’nin,Özgür Suriye Ordusu'na katılmak için Hatay’a geldiği öne sürüldü.
 
Almanya ve Avusturya,Ketani'nin iadesini istedi. Libya asıllı Avusturya vatandaşı olan Ketani Türkiye'den iltica talep etti. Türkiye'de herhangi bir suça karışmadığı anlaşılan Ketani'nin talebi kabul edildi. İade talepleri ise aynı gerekçe ile reddedildi. ElKaide üyesi olmak suçundan 4 yıl hapis yatan Ketani'nin Avusturya'da hiçbir terörist eyleme katılmadığı ifade edildi.