Altın fiyatları nereye gidiyor ? Son dönemde cevabı en çok merak edilen sorulardan birisi bu. 5 Eylül 2011’de 1.922 dolarla tarihi seviyesini gören altının ons fiyatı şimdilerde 1.575 dolara kadar gerilemiş durumda. Yalnızca yıl başından bu yana, fiyatlardaki düşüş yüzde 6’yı buldu.
 
 
Yaşanan gelişmeleri yorumlayan ünlü yatırımcı George Soros, ‘Altının güvenli liman özelliği yok oldu” değerlendirmesini yaptı.  Önceki yılların prim rekortmeni olan altın geçtiğimiz sene, yılın ilk 3 çeyreğinde hep yükselme grafiği çizdi. Eylül ayından sonra düşüşe geçti. Altının düşüş eğilimine girmesinin nedenlerinden birisinin, global ekonomilere son dönemde güven duyulmaya başlanmış olması gösteriliyor.
 
 
Altındaki bir diğer düşüş nedeni de talebin düşüş olması ve yatırımcının hisse senedi ile dolara yönelmiş olmaları gösteriliyor.
 
 
ULUSLARARASI GERİLİM ALTINI YÜKSELTİR
 
Bilindiği gibi, dünya ekonomisinde sorunların derinleşmesi, ülkeler arasında çatışmaların yaşanması gibi gelişmeler altın fiyatlarını tırmandırıyor. Avrupa ekonomisinde krize giren yeni ekonomilerin ortaya çıkması ve Kuzey-Güney Kore arasında sıcak bir çatışmanın yaşanıyor olması altın fiyatlarını hızla yukarı çekebilir.