Genel Seçimleri sonrasında sert bir düşüş yaşayan altın aşağı yönde seyretmeye devam ediyor. Çeyrek Altın ne kadar oldu merak ediliyor, Altın fiyatları ne kadar? Kapalıçarşı'da yarım, tam, çeyrek altın ne kadar? İşte tüm detaylar...

Borsalar tavan yaparken altın ve döviz fiyatları yerle bir oldu. Seçimden sonraki ikinci haftada altın sürekli düşüşe devam etti. Altın fiyatları geride bıraktığımız hafta içerisinde resmen çakıldı. Serbest piyasada 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı 99,05 lira oldu. Peki Altın fiyatları güne nasıl başladı? Çeyrek altın fiyatı ne kadar oldu? İşte o ayrıntılar...
ABD Merkez Bankası'nın aralık ayında faiz artıracağı beklentilerini güçlendirmesinin ardından altının ons fiyatı son 5 yılın en düşük seviyesine geriledi.

İstanbul Kapalıçarşı'da 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı 98,50 lira, Cumhuriyet altınının satış fiyatı ise 661,00 lira oldu.
İstanbul Kapalıçarşı'da alınıp satılan altın türlerinin, önceki kapanış ve bugün açılış fiyatları (TL) şöyle:

Fed`in aralık ayında faiz artıracağı endişesiyle altın son 1 ayda adeta eridi. Söz konusu süreçte altının onsu 102 dolar değer kaybederken, çeyrek altın ise 18 lira eridi.
ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz artırımına ilişkin aralık ihtimalinin güçlenmesiyle son 1 ayda altın fiyatları adeta tepetaklak oldu. Altının onsu 1.176 dolardan 1.074 dolara gerilerken, yurt içinde de doların bu süreçteki gevşemesinin de etkisiyle çeyrek altın 177 liradan 159 liraya kadar geriledi. Diğer bir ifadeyle altının onsu 102 dolar değer kaybederken, çeyrek altın ise son 1 ayda 18 lira eridi.
Düşüş trendinde olan altın dünkü Fed tutanaklarının kademeli artışa vurgu yapmasıyla bir miktar toparlanarak bugün yüzde 0.6 değer kazandı. Altının onsu bugün 1,077 dolara yükselirken, yurtiçinde ise çeyrek altın yüzde 1'in üzerinde artışla 161 liraya çıktı. Gram altın ise Kapalıçarşı'da 98 liradan satılıyor.