AI, Amerika tarafından Pakistan'da insansız hava araçları (İHA) tarafından düzenlenen saldırılarda ‘uluslararası hukukun ihlal edildiğini hatta savaş suçu işlendiğini' öne sürdü.

Alman gizli servisi BND'yi de zor durumda bırakacak rapor bugün açıklandı. Almanya'yı da işlenen suçlara ortak gösteren kurum, Alman gizli servisi BND'nin öldürülecek kişilerle ilgili bilgileri Amerikalılar ile paylaştığını kaydetti.

Kurum, BND'nin ABD gizli servisi CIA'ye öldürülecek kişilerle ilgili cep telefonu numaraları başta olma üzere özel bilgileri verdiğini aktardı.

Uluslararası Af Örgütü, Ocak 2012 ile Ağustos 2013 tarihleri arasında Pakistan'da düzenlenen 45 İHA saldırısını mercek altına aldı. Bu saldırılardan pek çoğunda uluslararası hukukun ihlal edildiğini tespit eden AI, bazılarında ise savaş suçu işlendiğini kaydetti. Saldırılarla ilgili hazırlanan ayrıntılı raporda, Pakistan'da masum insanların nasıl katledildiği anlatıldı.

AI'ın Almanya masası ise Berlin'in uluslararası hukuka riayet etmesini ve bunu açık bir şekilde göstermesini talep etti.

Kaynak: CİHAN