Her ne kadar Galatasaray’da kongre kazanı kaynamaya başlasa da, transfer süreci hız kesmeden devam ediyor. Fransa’da yılın savunmacısı seçilen Aurelien Chedjou’yu 7.5 milyon Euro bonservis bedeliyle Lille’den koparan Sarı-Kırmızılılar, listedeki diğer isimler için de girişimlerini hızlandırdı. Tam da bu doğrultuda Atletico Madrid’in Burak Yılmaz’a yeniden talip olması, rotayı bir anda değiştirdi. Falcao’yu kaptırmak üzere olan İspanyol kulübü, boşluğu Burak’la kapatmaya kararlı. Galatasaray’da eski yıldızı Arda Turan’ı yuvaya geri döndürmenin hesapları içindeydi. 
 
Bu kez Terim onaylı
 
Fiorentina ve Napoli’nin ısrarla kadrosuna katmaya çalıştığı Burak’ın gidişine izin vermeyen teknik patron Fatih Terim, karşılığında Arda’nın alınması durumunda bu takasa onay vereceğini söyleyince işler değişti. Galatasaray Yönetimi’nin, resmi teklif beklediği Atletico Madrid’e, “5 milyon Euro ile birlikte Arda’yı bize verin, Burak’ı alın” şeklinde bir öneri sunacağı iddia edildi. 
 
Aslan kârlı çıkacak
 
Cim Bom, Burak Yılmaz’ı sezon başında Trabzonspor’dan 5 milyon Euro’ya transfer etmişti. Arda’yı ise Atletico’ya 12 milyon Euro’ya satmıştı. Her ne kadar Burak iki sezondur gol kralı olsa ve Şampiyonlar Ligi’nde göz kamaştıran bir performans ortaya koysa da, bu takasın gerçekleşmesi durumunda Galatasaray oldukça kârlı çıkacak gibi görünüyor. 
 
Kadir Çetinçalı/DHA