Türk Telekom Arena’da oynanan karşılaşmada Galatasaray’ın gollerini 19. dakikada Aurelien Chedjou ve 32. dakikada penaltıdan Burak Yılmaz kaydederken, Sivasspor’un tek golü 70 dakikada Macauley Chrisantus’tan geldi.

Bu sonuçla Galatasaray puanını 7’ye yükseltirken, Sivasspor 2 puanda kaldı.GALATASARAY - SİVASSPOR MAÇINDAN NOTLAR

Geçen yıl 45 bin seyirci ortalamasına oynayan sarı kırmızılı takım, bu sene boş tribünlere oynamaya başladı.

E-bilet uygulamasını protesto eden Galatasaray taraftarı, sezon başından bu yana ortaya koyduğu futbolu eleştirdiği takımını Sivasspor maçında tribünleri iyice boş bıraktı. Maçın cuma günü olması ve ayrıca yoğun yağış da seyirci sayısının düşmesinde etken oldu.

4. yıldız rekabetinin yaşanacağı sezonun Türk Telekom Arena’daki ilk seyircili lig maçında stattaki büyük boşluklar dikkat çekti.

Sağanak yağışta maça ilgiyi en alt seviyeye düşürürken Türk Telekom Arena Stadı’nda dün akşam 10 bin seyirci ancak vardı.

BAŞKAN ÜNAL AYSAL LOCASINDA MAÇI İZLEDİ

Başkanlıktan istifa edip, olağanüstü seçim kararı alan Ünal Aysal, Türk Telekom Arena’ya gelip özel locasından maçı izledi. Aysal kendisine sevgi gösterilerinde bulunan sarı kırmızılı taraftarları sık sık selamladı.

VE OLCAN İLK KEZ 11’DE

Transfer döneminin paylaşılamayan yıldızı Olcan Adın, Galatasaray forması ile ligde ilk kez 11’de şans buldu.

Geride kalan 3 haftada Prandelli’nin performansını beğenmediği ve 11’de şans vermediği Olcan Adın, ilk kez Sivasspor maçında kulübede ya da tribünde değil sahada idi. Olcan ilk golde korneri kullanıp asisti yapan oyuncu olurken, takımına bir de penaltı kazandırdı.

Burak Yılmaz’ın penaltıyı gole çevirmesinin ardından sarı kırmızılı futbolcular toplu halde el ele tutuşarak yedek kulübesine koştular. Harika bir sevinç tablosu oluşurken, Olcan Adın arkadaşlarından ayrılıp kulübeye koşmadı.

Penaltı atışı sırasında da Melo penaltıyı atmak için savunmadan Sivas ceza alanına doğru koştu. Burak Yılmaz ısrarla penaltıyı atacağını söyleyip, topun başına geçti ve ilk vuruşu kaleci Ertuğrul’dan döndü ve topu boş kaleye yuvarladı.

PRANDELLİ SİSTEMİ 3-5-1-1 DİZİLİŞİ İLE OLUŞTURDU

Galatasaray’ın Balıkesirspor yenilgisi sonrasında evi Arena’da çıktığı ilk maçta Prandelli 4-2-3-1 sistemi yerine savunmayı üçlüye dönüştürüp takımını 3-5-1-1 dizilişi ile sahaya sürdü. Melo üçlü savunmanın göbeğinde yer alırken orta 5’li de yer alan Sneijder ön liberoda idi. Ligin başından beri formsuzluğu ile dikkat çeken Selçuk İnan forvete yakın oynadı.

Bursaspor ve Eskişehirspor maçlarında Prandelli’nin yedek bıraktığı, Balıkesirspor maçında ise ilk 18 kişilik kadroya almadığı Olcan Adın, ilk kez 11’de kendine yer buldu.

Prandelli, Bruma’nın yerine Olcan’a, Yekta’nın yerine ise Aziz Yıldırım hakkında sinkaflı bir mesajı RT ettiği için 2 maçlık cezası sona eren Melo’yu sahaya sürdü.

ALPARSLAN DİKMEN İÇİN ÖZEL KLİP

Galatasaray taraftarı ve kulübü Alparslan Dikmen’i unutmadı. Sarı kırmızılı kulübün en önemli taraftar topluluğu olan Ultraslan’ın kurucularından Alparslan Dikmen ölümünün 6.yıl dönümünde unutulmadı.

Sivasspor maçı öncesinde Türk Telekom Arena Stadı’nda Alparslan Dikmen için hazırlanan video klip yayınlandı ve taraftarlar duygu dolu anlar yaşadı.

SABRİ İLE EMRE ŞOV YAPTI, PRANDELLİ TAKİP ETTİ

Sabri Sarıoğlu, A2 takımında şov yapmaya devam ediyor. 11 Temmuz tarihinde Prandelli tarafından kadro dışı bırakılan Sabri Sarıoğlu, bugün A2 Takımı’nın Eskişehirspor A2’lerini 5-0 yendiği maçta yine başarılı bir futbol ortaya koydu. Tecrübeli futbolcu 2 asistle parlarken, ilk golün sahibi Emre Çolak, kendisine asisti yapan Sabri’nin yanına gelip golün ardından alnından öptü.

Emre Çolak’ın 2 gol 2 asistle yıldızlaştığı karşılaşmanın diğer önemli olayı, teknik direktör Cesare Prandelli’nin mücadeleyi tribünden izlemesi oldu. Prandelli’nin bu maçta Sabri ve Emre Çolak’ın yanı sıra, Umut Gündoğan, Emre Can, Sinan Gümüş ve Koray Günter’i takip ettiği öğrenildi.

VEYSEL HASTANELİK OLDU

Galatasaray’ın sağbeki karşılaşmanın ilk yarısında başına aldığı darbe sonucu devre arasında Prandelli bu oyuncunun yerine Hakan Balta’ı sahaya sürdü. Hakan Balta orta beşlinin soluna geçerken, Tarık Çamdal sağ kanada geçti. Veysel ise devre arasında kontrol amaçlı hastaneye kaldırıldı.

Kaynak: DHA