Astana Galatasaray maçı ile temsilimiz Şampiyonlar Ligi 1. Tur grup maçlarında ikinci karşılaşmaya çıkıyor. Astana Galatasaray maçı Şampiyonlar Ligi'nde 0 puanlı iki takımın mücadelesine sahne olacak. Oynanan ilk karşılaşmalarda iki takımda puan alamamıştı. Taraftarlar Galatasaray maçının şifresiz mi olacağını merak ediyordu. Peki Astana Galatasaray maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda yayınlanacak maç şifreli mi?

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu'ndaki ikinci maçında yarın Kazakistan temsilcisi Astana'ya konuk olacak. Sarı-kırmızılılar,  Kazak ekiplerine karşı tarihindeki 3. maçını oynayacak. Galatasaray,  Astana maçıyla Avrupa kupalarındaki 263. mücadelesini verecek. Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu'ndaki  ikinci maçında yarın Kazakistan temsilcisi Astana'ya konuk olacak.

Astana Galasaray maçı 30 Eylül Çarşamba günü oynanacak. Saat 19:00'da başayacak mücadele Tivibu Spor kanalından şifreli olarak ekranlara gelecek.

Grubundaki ilk maçında İspanya'nın Atletico Madrid takımına  İstanbul'da 2-0 mağlup olan Galatasaray, Astana deplasmanında galip gelerek ilk  puanlarını almayı hedefliyor. Astana Arena'da TSİ 19.00'da başlayacak müsabakayı, İsveç Futbol  Federasyonu'ndan Martin Strömbergsson yönetecek. Galatasaray'ın rakibi Astana, gruptaki ilk maçında deplasmanda  Portekiz'in Benfica takımına 2-0 mağlup olmuştu. Grubun diğer maçında ise Atletico Madrid ile Benfica, yarın  Madrid'deki Vicente Calderon Stadı'nda karşı karşıya gelecek. Galatasaray'da Astana karşılaşması öncesi Hamit Altıntop ve Burak Yılmaz'ın sakatlıkları bulunuyor.

Kazak ekiplerine karşı 3. maç
Galatasaray, Astana karşısında Kazakistan ekiplerine karşı tarihindeki  3. müsabakayı oynayacak. Daha önce bir kez Kazakistan ekibiyle eşleşen sarı-kırmızılılar,  2009-2010 sezonunda UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turunda, Kostanay kentinin  takımı Tobol ile karşılaşmıştı. Rakibiyle ilk maçı deplasmanda oynayan ve 1-1 berabere kalan  Galatasaray, İstanbul'daki rövanşı 2-0 kazanarak adını bir üst tura yazdırmıştı. Astana, Galatasaray'ın Avrupa kupalarında eşleştiği ikinci Kazak  takımı olurken, Tobol karşısına çıkan sarı-kırmızılı oyunculardan Hakan Balta ve  Sabri Sarıoğlu halen takımda bulunan iki isim konumunda.

Avrupa kupalarında 263. maç
Galatasaray, Astana karşısında Avrupa kupaları tarihindeki 263'üncü  karşılaşmasına çıkacak. Galatasaray, Şampiyon Kulüpler Kupası ile UEFA Şampiyonlar Ligi'nde  158, adı daha önce UEFA Kupası olan UEFA Avrupa Ligi'nde 71, Kupa Galipleri  Kupası'nda 32 ve UEFA Süper Kupa'da da 1 kez olmak üzere toplam 262 maç yaptı. Söz konusu müsabakalarda 97 galibiyet ve 98 yenilgi alan, "Cimbom", 67  karşılaşmada eşitliği bozamazken, rakip filelere gönderdiği 361 gole karşılık  kalesinde 389 gol gördü.  

Sarı-kırmızılı kafile, Atatürk Havalimanı'ndan Türk Hava Yolları'na  ait özel uçakla Kazakistan'ın başkenti Astana'ya hareket etti. Kafilenin  Astana'ya hareketinden önce havalimanında bulunan taraftarlar, sevgi  gösterilerinde bulunduğu futbolcularla hatıra fotoğrafı çektirdi. Galatasaray'da sakatlıkları bulunan Burak Yılmaz ve Hamit Altıntop,  Astana maçının kamp kadrosunda yer almadı.  Teknik direktör Hamza Hamzaoğlu'nun belirlediği 22 kişilik kadroda şu futbolcular bulunuyor:

Fernando Muslera, Eray İşcan, Cenk Gönen, Aurelien Chedjou, Hakan  Balta, Lionel Carole, Semih Kaya, Koray Günter, Tarık Çamdal, Sabri Sarıoğlu,  Jason Denayer, Bilal Kısa, Jem Paul Karacan, Yasin Öztekin, Selçuk İnan, Wesley  Sneijder, Jose Rodriguez, Olcan Adın, Emre Çolak, Umut Bulut, Lukas Podolski,  Sinan Gümüş.

Galatasaray'ın suni çim korkusu
Galatasaray Şampiyonlar Ligi’nde grubunda ikinci maçını oynayacağı Astana deplasmanında rakipten çok suni çimden çekiniyor. Suni çimde sakatlık riskinin normal çim zemine göre çok daha fazla olduğu biliniyor. Sarı-kırmızılı ekip, bu yüzden bütün futbolcular için özel suni çim kramponu hazırlatırken, teknik direktör Hamza Hamzaoğlu’nun yaptığı toplantıda zemine konusunda futbolcularını sık sık uyardığı bildirildi.

Galatasaray’da sakatlık korkusu üst düzeye çıkarken, özellikle Hakan Balta’nın Milli maçlar için verilen arada da 2 milli maçta görev yapması ve aralıksız bütün maçlarda 90 dakika oynaması yüzünden adale yorgunluğu yaşadığı ve sakatlık riski taşıdığı da sağlık ekibi tarafından bildirildi. Chedjou’nun görev yapması durumunda Hakan Balta’nın riske edilmemesi de gündeme geldi. Ancak Chedjou’nun ön libero oynaması durumunda Hakan Balta’ya zorlu Kazak deplasmanında da yine iş düşecek. Astana’ya karşı forma giymesi durumunda Hakan Balta’nın hafta sonu Başakşehir maçında dinlendirilmesi planlanıyor. Milliyet