Mehmet Ali Şahin’lere göre; 
Başbakan’ın sözünün üstüne söz edilmez… Başbakan eleştirilerden münezzehtir. Başbakan’ın her sözünde hikmet vardır…

Başbakan’ın söylemi , Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin iradesinin üstündedir, milli egemenliği Başbakan temsil eder.

M.Ali Şahin’lere göre; Uzlaşma Komisyonu şekli bir Komisyondur. Komisyonun takvimini ve gündemini Başbakan belirler… Komisyon “müzakere ediyormuş gibi” yapar. Komisyon , AKP’nin ve Başbakan’ın siyasi takviminin ve yol haritasının hazırlanması için bir zemindir. Bu zemin, AKP’nin, Parti Anayasasına meşruiyet ve haklılık kazandırılmasını sağlayacak bir araçtır.

CHP olarak, Biz ise; 
“Hayır” diyoruz. Bu zemin, R.T.Erdoğan’ın siyasi yol haritasının aracı olan bir zemin değildir. Bu Komisyon, Halkın Temsilcilerinin eşit bir şekilde, uzlaşma ve müzakere arayışları içinde olduğu bir zemindir. Türkiye’nin ihtiyacı olan Anayasa’yı yapmakla ve bu yolla toplumsal barışa katkı sağlamakla sorumlu olan bir Platformdur. Bir Siyasi Diktatörün , Başbakanlıkçı Sistemi, Başkancı Sisteme çevirmek için kullanabileceği bir zemin değildir. Bu zemin; 11 yıldan bu yana Türkiye’yi ekonomik ve siyasi olarak kaosa sürükleyen Başbakan’ın, tarihi ve anayasal sorumluluğunun aklanacağı ya da kamufle edileceği bir zemin değildir. Türkiye’nin ayrışmasına yol açılmasının sağlanacağı bir zemin değildir.

CHP’nin bu duruşu ve kararlılığı Mehmet Ali Şahin’leri rahatsız etmekte ve paniğe sevketmektedir. 

Mehmet Ali Şahin’leri rahatsız etmeye , AKP’nin Türkiye’nin toplumsal barışını tehdit ettiğini, AKP’nin Türkiye’deki korku ve baskı ortamını Anayasal düzeye taşımak istediğini anlatmaya, teşhir etmeye ve sorgulamaya devam edeceğiz.
Kamuoyunun takdir ve değerlendirmelerine saygıyla sunulur.