FANATİK’te çıkan röportajında her konuya açık yüreklilikte cevaplar veren Samet Aybaba, dün de basın mensuplarıyla yaptığı sohbet toplantısında çarpıcı ifadeler kullandı. Kartal’ın teknik direktörü söze Orduspor maçıyla başladı. Rakibin ligdeki durumuyla ilgili  konuşan Aybaba, “Böyle maçlar her zaman zor olur. Rakip kadar koşacaksınız, onlar kadar isteyeceksiniz. O zaman her şey kolay olur. Onlar kadar mücadele etmezseniz maç zor geçer” dedi. Aybaba Beşiktaş’taki durumuna da netlik getirdi ve ekledi: “Yönetimle hiç görüşmedim. Bazı insanlar Avrupa’ya gitmemizi istemiyor. Ligin bitimine 
4 maç var, ondan sonra görüşmemizi yaparız. Hakkımda yalan ve ilgisiz şeyler yazılıyor. Televizyonda ‘Hoca istifa etti’ diye alt yazı geçiyor, bir tek benim haberim yok. Ben görevi bıraksam zaten çıkıp söylerim. Biz ayrılsak da bu kulüp bizim kulübümüz.” Aybaba daha sonra Fernandes, basın mensupları ve genç futbolculara yüklendi.

Manuel Fernandes’e

“Fernandes’in benimle ne gibi bir problemi olacak. Onu bu takıma lider yapan, her şeyine göğüs geren ve yardımcı olan benim. Fernandes’in kampa katılmama gibi bir durumu yok. Eğer kamp istemiyorsa, o zaman kamp yapmayan bir takıma gidecek. Burası Beşiktaş. Oyuncu kim, ben kimim. Başkan, yönetim, hepimiz gelip geçeriz. Beşiktaş markasına zarar verecek şeyler yapmamak lazım.”

Basın mensuplarına

“Fernandes, ‘Ben kampa gitmek istemiyorum” diye bir cümle kullanmadı. Bu nerden çıktı ben de anlamıyorum. Böyle bir şey olsa söylemez miyim? Çünkü hemen duyulur. Burada bir şey saklanmaz. Yakında jammer araba alıyoruz ve telefonları da dinleteceğiz. Ama siz yine her zamanki gibi alttan girer, üstten çıkarsınız köstebek gibi.”

Genç futbolculara

“Göreve geldiğimde en büyük umudum gençlerdi. Hepsi tesislerde kalıyordu. Ama şimdi bakıyorum Sinan dışında tesiste kalan yok. Muhammed ve Hasan gibi oyuncuların nerede olduğu belli değil. Asıl onlara sormak lazım bazı şeyleri. Böyle bir hoca bulmuşlar. Futbolcu olmak istiyorlarsa bırakın tesisleri, dış kapının önünde yatıp kalkmaları gerekiyor. Ama ben onları sahada değil, başka yerde görüyorum. Seneye altyapıdan mutlaka 3 ya da 4 oyuncu gelecek. O zaman Muhammed ve Hasan gibi isimler formayı ancak rüyalarında görürler. Artık onlar için çok geç.”