Fenerbahçe resmi internet sitesinde yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;
 
"Sportif Direktörümüz ve Teknik Sorumlumuz Sayın Aykut Kocaman’ın kulübümüze ilettiği istifa dilekçesi yönetim kurulumuz tarafından kabul edilmiştir.Sayın Hocamıza, kulübümüze kazandırdığı değerler ve başarılar için sonsuz teşekkür ederiz."
 
'EN KISA ZAMANDA GÖREVE GELECEK'
 
Kocaman'ın yerine getirilecek yeni teknik direktör konusunda ise Kiğılı, "Yeni teknik direktörün yerli ve yabancı olması konusunda bir kararımız yok. Şu andan itibaren yeni bir teknik direktör arayışına gireceğiz. Yeni teknik direktör en kısa zamanda göreve gelecek" diye konuştu.
 
Sarı lacivertli kulüpten yapılan bir diğer açıklamada ise Aziz Yıldırım'ın 'İkisini de ben kovdum' şeklinde lanse edilen sözlerinin gerçekle alakası olmadığı belirtildi.
 
Yapılan açıklamanın tam metni şu şekilde;
 
"Bugün, bazı internet sitelerinde yer alan Başkanımız Sayın Aziz Yıldırım’ın, Teknik Direktörümüz Sayın Aykut Kocaman ve eski Asbaşkanımız Sayın Ali Yıldırım ile ilgili yakın çevresine söylediği iddia edilen ’Ne istifası? İkisini de ben kovdum’ sözleri, doğru değildir. Başkanımızın böyle bir açıklaması, ifadesi yoktur. Bahsi geçen haberlere itibar edilmemesini, kamuoyundan rica ederiz."