Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Sakarya Fenerbahçeliler Derneği’nin ’hedef bir milyon üye’ projesine destek olmak amacıyla düzenlediği geceye katıldı. Yıldırım, spor okullarından başlayarak çocukları takip edip, onları fiziksel olarak ve aynı zamanda mantalite olarak geleceğe hazırlamak için projeler yapacaklarını söyledi.

Sapanca ilçesindeki bir restoranda düzenlenen geceye katılan Aziz Yıldırım, yaptığı konuşmada, Sakarya ile Fenerbahçe’nin geçmiş yıllardan beri beraberliklerinin olduğunu ifade etti. Sapanca’da kürek tesislerinin bulunduğunu kaydeden Yıldırım, şöyle konuştu:

"Fenerbahçe’nin 1988-1989 yılındaki 103 gollü şampiyonluğumuzda Sakarya’dan transfer ettiğimiz Oğuz, Aykut, Serdar ve Turan’lı takımımız vardı. Hepsi buranın çocukları. Sakarya geçmişte sporun içinde olan ve sporu Türkiye’de yayan kulüplerden biriydi. Şuan da durumu iyi değil ama inanıyorum ki Fenerbahçe’nin açacağı buradaki şube ile beraber burada önce Fenerbahçe’nin alt yapısına sonra da üste çıkartabileceğimiz sporcuları yalnız futbol olarak bakmıyoruz kürek, voleybol, basketbol, her türlü branşta buradan sporcuların Fenarbahçe bünyesine, Türk Milli Takımı’na kadar ulaşmalarını Türkiye’de ve dünyada Fenerbahçe ile milli takımlarımızı temsil etmesini arzu ediyoruz. Bunun için yeni bir proje başlattık."

Spor okullarından başlayarak çocukları takip edip, onları fiziksel olarak ve aynı zamanda mantalite olarak geleceğe hazırlamak için projeler yapacaklarını anlatan Yıldırım, şunları kaydetti:

"Burada bir Fenerbahçeliler evi yapacağız. Bu evi kulübümüz yapacak. Arazisi Fenerbahçe’ye ait olacak. Ömür boyu da Fenerbahçeliler burayı kullanacaklar. Burada havuz, tenis kortu ve onun yanında bizlerin hepimizin olacağı salonlar olacak. İnşallah kısa zamanda yaparız."

Aziz Yıldırım, konuşma sonrası taraftarların forma ve şapkalarını imzaladı. Üye olan 20 kişiye rozet taktı. Geceye Fenerbahçeli futbolcular Hasan Ali Kaldırım, Hakan Çinemre ve Erten Ersu da katıldı.

Kaynak: CIHAN