G.Saray Başkanı Ünal Aysal, olağanüstü genel kurul öncesi eski sporcularla dün biraraya geldi. Sarıkırmızılı kulübün eski sporcularının olduğu yemekli toplantıda yeni yönetimde yer alacak isimlerden Ahmet Yüce, Mehmet Cibara, Sedat Doğan, Ebru Köksal ve Mehmet Karlı'da hazır bulundu. İlginç açıklamalarda bulunan başkan Aysal yeni dönemde birinci önceliğin yurt dışında başarının temeli olarak gördüğü kurumsallaşma olduğuna dikkat çekti. 
 
Aynı silahla vurmalıyız
Avrupa'daki rakiplerinin 600-700 milyon dolarlık bütçelere eriştiklerini belirten Aysal, "190 milyon dolarlık bütçeyle, Real Madrid'le başa baş oynamaya çalışıyoruz. Bu ancak tesadüfi başarılar getirir, Sürekli başarılar, aynı silahlarla mücadele edildiğinde yakalanabilir. Bu imkanlara ulaşarak Real Madrid ve Barcelona'yı yakalamamız hayal değil" dedi. 
 
F.Bahçe'ye gönderme
"G.Saray bu sene ve geçtiğimiz sezonun başarıları ile bugün Avrupa'da yaklaşık 8 branşta mücadele ederek başarıyı yakalamak durumunda. F.Bahçe 2010-2011 sezonunda 5 dalda şampiyonluk mücadelesi ile yola çıkmıştı ve bunu açıklamıştı. Biz bu yolda 8 branşta ve 8 beynelminel başarı olarak kendiliğinden bulduk." 
 
Borçlar 3'te bir azaldı
Aysal, mali yapısı hakkında ise göreve ilk geldikleri zamana göre üçte 1 oranında iyileşme sağladıklarını aktararak, şunları söyledi: "Borç stoğumuz düşmeye başladı. 220 milyon dolar konsolide borcumuz var. Diğer kulüpler gibi teker teker müesseseleri bölerek borç ve alacakları ayırmıyoruz. Konsolide olarak net durumu aktarıyoruz. Bu şeffaf yapımızın göstergesi."