Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nin (OMÜ)’nin 2014-2015 akademik yıl açılışına katılmak için Samsun’a gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu, OMÜ Atatürk Kongre Merkezi’nde yapılan törenin ardından Kurtuluş Yolu’nda düzenlenen toplu açılışa katıldı.

Açılışa katılan partililere seslenen Başbakan Davutoğlu, Samsun’un tarihte kurtuluş mücadelesinin başlatıldığı, meşalenin yakıldığı şehir olarak yer aldığına dikkat çekti. Davutoğlu, "Samsun çok köklü bir geleneğin, büyük bir devlet geleneğinin, kültür geleneğinin tam da dumura uğradığı zannedilen bir dönemde bir 19 Mayıs günü Gazi Mustafa Kemal’in Samsun’a gelişiyle birlikte bir meşalenin yakıldığı ve o meşaleye her zaman ev sahipliği yapmaktan da onur duyan bir şehrimizdir." diye konuştu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, ANA uçağı ile saat 12.35’te Samsun Çarşamba Havaalanı’na geldi. Beraberinde Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın bulunduğu Başbakan Davutoğlu’nu havaalanında Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Samsun Valisi İbrahim Şahin, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, milletvekilleri ve protokol temsilcileri karşıladı. Buradan otobüs ile OMÜ’ye geçen Başbakan ve beraberindeki heyet, akademik yılın açılış töreninden sonra yine aynı otobüs ile Kurtuluş Yolu’nda düzenlenen açılış törenine katıldı. Törenden sonra Samsun Valiliğine ziyarette bulundu. Başbakan Davutoğlu’nun OMÜ Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki programında polis geniş güvenlik önlemleri aldı. Polis, programa katılanları isim listesine göre arama yaparak içeriye aldı, her aşamada da kamera kaydı yaptı.

Kaynak: CIHAN