Başbakan Erdoğan, ABD'nin bilişim üssü Silikon Vadisi'nde devleri inceledi "Benzer projeyi İstanbul'da gerçekleştirme hedefimiz var" dedi.
 
San Francisco'da Silikon Vadisi'ne giden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı, Microsoft CEO Steve Ballmer karşıladı.
 
Başbakan Erdoğan, haftaya ihalesi yapılacak olan FATİH Projesi için Ballmer'dan eğitim yazılımı bilgisi aldı.
 
GÖRMEK İSTEDİK
 
Başbakan Erdoğan, "Bilişim teknolojisindeki gelişmeleri yerinde görelim istedik. Çünkü benzeri bir projeyi İstanbul'da gerçekleştirme hedefimiz var" dedi.
 
Başbakan Erdoğan, Apple ve Google'da ziyaret etti.
 
Başbakan Erdoğan Goolge'ın "self driving car" diye anılan sürücüsüz otomobiline bindi. Google Earth programıyla uydudan İstanbul'u izledi.
 
SÜRÜCÜSÜZ OTOMOBİL
 
Başbakan Erdoğan, Silikon Vadisi'nde Google'a geldiğinde "self driving car" olarak anılan sürücüsüz otomobili inceledi.
 
Araca kızı Sümeyye Erdoğan ve AK Parti Grup Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı'yla binen Başbakan Erdoğan, kendi kendine yolunu bulan otomobille tur attı.
 
Sürücüsüz otomobil deneyimini paylaşan Başbakan Erdoğan, otomobilin bazı yerlerde sürücü tarafından idare edildiğini, bazı yerlerde ise kendi kendine yol alabildiğini söyledi.
 
Aracın uçaklardaki otopilot sistemine benzer bir sistemle gittiğini, şu anda daha ilk adımların atıldığını belirten Başbakan Erdoğan, "Navigasyon sistemini tamamıyla bunlara adapte etmek suretiyle bunu çok daha farklı bir şekilde, park etmeden tutunuz da bulunduğunuz yere çağırmaya varıncaya kadar, bunu geliştirme amaçları var.
 
Bütün bunları inceleyeceğiz takip edeceğiz. Şu anda bunu 100 kadar araç üzerinde test ediyorlar.
 
Bunu başarılı adımlar olarak görüyor, tebrik ediyoruz."