Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Kale, ilçeyi yeniden inşa ederken en önem verdikleri konulardan birinin de altyapı olduğunu belirtti. Başkan Kale “90 yıllık ilçemizin yükünü kaldırmaktan uzaklaşan ve adeta kanayan bir yara haline gelen altyapısını tamamen yeniledik” dedi.

Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Kale, yaptığı açıklamada altyapı çalışmaları hakkında bilgi verdi. İlçede bugüne kadar bir metre dahi yağmur suyu drenaj hattı olmadığını dile getiren Başkan Kale, “Tarihi hizmetler kazandırdığımız güzel ilçemiz Cihanbeyli'de bu dönem en fazla önem verdiğimiz konulardan biri de altyapı çalışmaları oldu. 90 yıllık ilçemizin yükünü kaldırmaktan uzaklaşan ve adeta kanayan bir yara haline gelen altyapısını tamamen yeniledik. Su, kanalizasyon, yağmur suyu, doğal gaz, elektrik, telekomünikasyon vs. derken çok kapsamlı bir çalışma gerçekleştirdik. Bugüne kadar ilçemizde 1 metre dahi yağmur suyu drenaj hattı yapılmamıştı. Ancak biz cesaretle bu konuya da eğilerek milyonlarca liralık bir yatırıma imza attık ve Cihanbeyli'nin kalbini sağlıklı bir altyapıya kavuşturduk. Altyapı yatırımları görünmeyen ancak çok para harcanan ve cesaret isteyen yatırımlardır. Ayrıca siyasi kazancı olmayan yatırımlar olarak da ifade edilegelmiştir. Ancak biz çalışmalarımızı gelecek seçimleri değil, gelecek nesilleri düşünerek yapıyoruz. Sorunlara geçici değil, kalıcı çözümler üretiyoruz. AK Parti Belediyeciliğinin ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın bizlere verdiği hizmet terbiyesinin gereği de budur. İlçe merkezinde bir süredir yürüttüğümüz çalışmalarda artık sona yaklaşıyoruz. Konya Caddesi'nde 'prestij cadde' çalışmalarına başladık. Burası tamamlandığında hayallerin ötesinde bir güzelliğe kavuşacak. Ayrıca muhteşem meydan projemizin de başlangıcı olacak. "Cihanbeyli'yi yeniden kuruyoruz" cümlesini boş yere kullanmadık. İddialıyız ve iddiamızı her alanda ispatlıyoruz. Altyapı ve üstyapısıyla ilçemiz örnek oluyor. Cihanbeyli'yi güzel günler bekliyor...” dedi.

Cihanbeyli’deki yol seferberliğinin de hummalı bir şekilde devam ettiğini ifade eden Başkan Kale “Prestij caddelerle mahallelerimizin değerine değer katıyoruz. Bulduk ve Kütükuşağı mahallelerimiz muhteşem bir caddeye kavuşuyor. Salgının getirdiği olumsuz şartlara rağmen prestij cadde çalışmalarımızı aksatmadan sürdürüyoruz. Kalite ve estetiği buluşturduğumuz bu çalışmanın bir örneği daha yok! Küçükbeşkavak mahallemizde kilitli parke taşı döşeme çalışmaları devam ediyor. Hodoğlu-Ayışığı ve Taşpınar-Gölyazı arası yol yapım çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Aynı anda onlarca şantiyede projelerimizi hayata geçirirken, bir taraftan da araç parkımızı güçlendiriyoruz. Yeni bir iş makinasını da filomuza dahil ederek çalışmalarımızda kullanımına başladık. Rabbim kazalardan belalardan esirgesin. Ayrıca Büyükşehir Belediyemiz tarafından ilçemize bir itfaiye aracı daha kazandırıldı. Başkanımız Sayın Uğur İbrahim Altay’a çok teşekkür ediyorum” dedi.

İLÇEYE YENİ MÜJDELER

Seçim öncesinde verdikleri sözleri bir bir yerine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Başkan Kale, bunlardan en önemlisinin de doğal gaz kullanımı olduğunu hatırlattı. Kale, “Sözümüzü tuttuk ve Cihanbeyli'yi yoğun çabalarımız sonucu doğal gaza kavuşturduk. Şimdi yeni hedeflerin peşinden koşuyoruz. Bulduk, Yeniceoba ve Kütükuşağı'na da bu enerjinin hızlı bir şekilde gelmesi için çaba gösteriyoruz. Bugüne kadar bu konuyla ilgili hiçbir vaatte bulunmadık. Ancak biz sorumluluğumuzun farkındayız ve inşallah hedefimize ulaşacağız. Cihanbeyli'ye bölge hayvan barınağının yapılması için de startı verdik. Yeniceoba Mahallemize Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Büyükşehir Belediyesi ve Cihanbeyli Belediyesi iş birliği ile sevimli dostlarımız için modern bir barınak kazandırılacak. Sahipsiz hayvanların bakım ve rehabilitasyonları için büyük önem taşıyan proje Avrupa standartlarında olacak. Ayrıca Yeni otogarın yapım ihalesi önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek. İlçemiz modern bir esere daha Büyükşehir ve Cihanbeyli Belediyesi iş birliğiyle kavuşacak. Vatandaşlarımıza verdiğimiz bir sözü daha yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Desteklerinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanım Sayın Uğur İbrahim Altay'a çok teşekkür ediyorum” dedi.