Cihanbeyli Belediyesi, koronavirüs salgını nedeniyle zor günler yaşayan esnafa maddi destek sağladı. İlçe esnafıyla bir araya gelen Belediye Başkanı Mehmet Kale “Her daim esnafımızın yanındayız. Umudumuz şehrimizin salgındaki renginin kırmızıdan maviye dönüşmesi ve iş yerleri kapalı olan esnafımızın yeniden kapılarını müşterilerine açmasıdır” dedi.

Sosyal belediyecilik çalışmalarıyla adından sıkça söz ettiren Cihanbeyli Belediyesi, koronavirüs salgını nedeniyle zor günlerden geçen ilçe esnafına bir destek daha verdi. Daha önce mülkiyeti belediyeye ait iş yerlerinde faaliyet gösteren esnafa kira noktasında destek çıkan Cihanbeyli Belediyesi şimdi de 120 esnafa 1.500’er lira maddi destek sağladı. Destekler ilçe esnafına dağıtıldı.

BAŞKAN KALE ESNAFLA BULUŞTU

Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Kale, esnafla buluşarak istişarelerde bulundu. Tüm dünyayı saran koronavirüs salgınının belirli zorlukları beraberinde getirdiğini ve özellikle esnafın ekonomik anlamda yaşadıkları sıkıntıları bildiklerini belirten Başkan Kale, ancak Türkiye’nin uyguladığı ekonomik ve sosyal politikalarla salgının ilk yılını en az hasarla atlatan nadir ülkelerden biri olduğunu ifade etti. Cihanbeyli Belediyesi olarak da bu süreçte sosyal belediyeciliğin gereği olarak ellerinden bütün gayreti gösterdiklerini anlatan Kale, daha önce yapılan kira yardımlarını hatırlattı. Kale “Bugünkü verdiğimiz destek, salgın sürecinde yaptığımız ilk destek değil. Daha önce pandemi tedbirleri kapsamında mülkiyeti belediyemize ait iş yerlerinin kiralarını üç ay süreyle almamıştık. Salgının devam etmesi nedeniyle 2020 yılı Kasım ayından itibaren 2021 yılı Nisan ayı sonuna kadarki altı aylık dönemde de kira bedelini talep etmeyeceğimiz duyurmuştuk. Şimdi de 120 esnafımıza maddi destek sağlıyoruz. Hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

Kovid-19 sürecinde iş yerleri kapalı durumdaki esnafın yeniden kapılarını müşterilerine açabilmesi için tüm vatandaşlardan tedbirlere harfiyen uymalarını beklediklerini kaydeden Başkan Kale “Maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyarsak hayatımız çok daha kısa sürede normale dönecektir. Konyamızı kırmızı kategoriden el birliği ile çıkaralım. Hedefimiz MAVİ!” diye konuştu.

“Sosyal Belediyecilikte örnek ilçeyiz”

Cihanbeyli’nin son yıllarda yaptıkları çalışmalarla adeta yeni baştan inşa edildiğini, eğitimden sağlığa, sosyal ve kültürel hayattan spor yatırımlarına kadar birçok önemli projeyi hayata geçirdiklerini anlatan Başkan Kale, Anadolu’nun parlayan yıldızı haline gelen ilçede sosyal belediyecilikte de örnek çalışmalar yaptıklarını kaydetti. Kale “Sosyal belediyecilikte bugün yeni bir çalışmayı ortaya koyarak zor günlerde esnafımızın sıkıntılarını bir nebze de olsun hafifletmeye çalışıyoruz. Bizde durmak, dinlenmek yok! Koronavirüs salgınının getirdiği olumsuz şartlara rağmen hız kesmedik, çalışmalarımızı daha da artırdık.” dedi.

#mehmetkale #cihanbeylibelediyesi #esnafadestek #covid19 #pandemi #salgın