Manavgat Belediyesi Yağlı Pehlivan Güreşleri’nde, başpehlivan katılımında tarihi bir rekora imza attıldı. Bu seneki Tarihi Kırkpınar Güreşleri’ne 50, tarihi Elmalı Güreşleri’ne 70 başpehlivan katılırken Ilıca Stadyumu’nda yapılan 3. Manavgat Belediyesi Yağlı Pehlivan Güreşleri’ne 73 pehlivanın katılarak kura çektiği bildirildi.

Manavgat Belediyesi Yağlı Pehlivan Güreşleri’ne 73’ü başpehlivan olmak üzere, 700 güreşçinin katıldığı belirtildi. Başpehlivanlar, kuralarını Güreş Federasyonu Yağlı Güreş Merkez Hakem Komitesi Başkanı Nizamettin Akbaş, Antalya İl Emniyet Müdürü Cemil Tombul, Kaymakam Emir Osman Bulgurlu, Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Güreş Ağası Hasan Özen, CHP Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Öztürk, BBP Antalya İl Başkanı Ramazan Doğan ve oda başkanlarının katılımı çekildi.

Merkez Hakem Komitesi Başkanı Akbaş, yaptığı açıklamada, 3. Manavgat Belediye Yağlı Pehlivan Güreşleri’ne 73 başpehlivan katılarak son 30 yılın en büyük katılımının gerçekleştiğini söyledi.

Yağlı güreş adına bunun tarihi bir başarı olduğunu belirten Akbaş, "Tarihi Kırkpınar ve Elmalı güreşlerine başpehlivan katılım rekoru Manavgat’ta kırıldı. Bu sene Elmalı’da 70, Kırkpınar’da 50 başpehlivan katıldı. Manavgat’ta ise bu rakam 73 oldu. Bu son 30 yılın rekoru. Bu yağlı güreş adına sevindirici bir durum. Bu rakam bizi yağlı güreşte gelecek adına ümitvar kılıyor. Bu rakam bir Türkiye rekoru. Emeği geçen Belediye Başkanı Şükrü Sözen’e teşekkür ediyorum." dedi.

Belediye Başkanı Sözen de yaptığı açıklamada, 3. Manavgat Belediyesi Yağlı Pehlivan Güreşleri’ne 73 başpehlivanın katılarak bir Türkiye rekoru kırdığını bunun için çok mutlu olduklarını söyledi.

Kaynak: CIHAN