Şampiyonlar Ligi yarı finali ilk maçında Barcelona'yı ağırlayan Bayern Münih, sahadan 4-0'lık müthiş bir galibiyet ile ayrıldı.
 
Şampiyonlar Ligi yarı finali ilk maçında Barcelona'yı Allianz Arena'da ağırlayan Bayern Münih rakibini uzun süredir uğramadığı şekilde bozguna uğrattı.
 
Bayern Münih maçı 4-0 kazandı ve rövanş için çok büyük bir avantaj yakaladı.
 
Maçın başından sonuna kadar Barcelona'ya nefes dahil aldırmayan Bayern Münih futbol adına ne varsa sahaya yansıttı.
 
Takım olarak alanları çok iyi kapatan ve Barcelona'nın usta ayaklarına topla oynama fırsatı tanımayan Bayern Münih ilk yarıyı 25. dakikada Thomas Müller'in attığı golle 1-0 önde kapattı.
 
İkinci yarı da rollerin değişmesi beklenirken Bayern Münih'in dominasyonu devam etti.
 
Özellikle Robben'nin organizasyonunda müthiş ataklar geliştiren Bayern Münih, 49. dakikada Mario Gomez'in golüyle farkı ikiye çıkarttı.
 
Bu golden sonra iyice coşan Bayern Münih durdurulamaz şekilde Barcelona kalesine gelmeye devam etti.
 
Maçta dakikalar 71'i gösterdiğinde Arjen Robben'in golüyle fark 3'e çıkarken, bu golden 10 dakika sonra yine sahneye çıkan Thomas Müller maçın skorunu 4-0 olarak tayin etti.
 
Bu sonucun ardından Bayern Münih rövanş için çok büyük avantaj yakalamış oldu.
 
MESSİ KAYBOLDU
Barcelona'Nın sakatlıktan çıkan yıldız ismi Messi maçta çok etkisizdi. Bayern Münih savunmasının arasında kaybolan Arjantinli yıldız maçta hiçbir varlık gösteremedi.
 
ROBBEN RESİTALİ
Bayern Münih'te bu maçta o kadar çok yıldız isim vardı ki hiçbirini birbirinden ayırt etmek gerçekten zordu. Ancak bu 11 oyuncunun arsından Robben oynadığı nefis futbolla bir adım daha öne çıktı.
 
15 YIL SONRA GELEN HEZİMET
Barcelona, 5 Kasım 1997'deki Dinamo Kiev maçının ardından Şampiyonlar Ligi'nde ilk kez 4-0 mağlup oldu.