BBP Manavgat İlçe Başkanı Mehmet Çayır, siyasi iktidarın, ülkede ayrıştırma ve ötekileştirmeyi okullarda sınıflara kadar indirgemesinin üzüntü verici olduğunu söyledi. Milli eğitimde öğretmen ihtiyacının taşeronluk mantığı ile çözülmesine karşı olduklarını belirten Çayır, AK Parti iktidarının bazı illerde okulları ayırırken öğrencilerin gönüllerine ötekileştirme çizgisi çektiğini kaydetti.

Milli eğitimdeki sorunlarla ilgili açıklama yapan Çayır, iktidarın, bir milletin geleceği olan çocuklar ile onları şekillendiren öğretmenler üzerinden bir an önce ellerini çekmesini istediklerini ifade etti. Milli eğitimde hangi iktidar gelirse gelsin kadrolaşmaya karşı olduklarını belirten Çayır, mevcut iktidarın, kadrolaşmasını ’ya bendensin, yada seni yok ederim’ diyerek yandaş sendika ile yandığını iddia etti.

Milli eğitimde kadrolaşmanın okullarda, sınıflarda ve toplumda kutuplaşmayı arttırdığını belirten Çayır, "Maalesef iktidar, toplumdaki bir yıldır sürdürdüğü ayrıştırma, kutuplaştırma ve ötekileştirmeyi okullara sıçrattı. İktidar, okullar arası sınır çizgisi çekerek öğrenciler ve veliler arası ömür boyu silinmeyecek ötekileştirme yarası açıyor. Bu ülke hepimizin. Kimsenin kimseden üstünlüğü yok. Ne acıdır ki siyasi iktidar, bazı özel okullarını cezalandırmak için devlet okullarına yardım etmezken özel okullara 3 bin 500 lira yardım etti. Bununda ülke ekonomisine külfeti 700 milyon lira oldu. Milli eğitimde günü birlik politikalar değil, en az 50 yılı kapsayan politikalar istiyoruz. Siyasi iktidar, milli eğitimi yaz boz tahtasına çevirdi." diye konuştu.

Kaynak: CIHAN