BDP Kulu İlçe Örgütüne şimdiye kadar 56 Encümen aday adayı başvuru yapmış.

Başvuruları memnuyitle karşıladıklarını belirten BDP İl Örgütü, başvuruları partinin gönderdiği genelge çerçevesinde değerlendirecekler.

BDP Konya İl Örgütü yaptığı açıklamada, geçen Pazar günü Cihanbeyli Kulu da gerçekleştirdiği toplantılarda genel bir perspektif çizildi.

Alınan karar gereği acilen İl Seçim Komisyonu oluşturacaklarını ve akabinde İlçe Seçim Komisyonları oluşturacaklarını açıkladırlar.

BDP İl Örgütü yaptığı açıklama’da bu hafta sonu Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri Kulu İlçe Örgütünde toplantılar düzenliyecekler.

BDP tarafından tüm parti teşkilatlarına gönderilen genelgede ise, aday adaylarının başvurusunda, yüz kızartıcı suç işlememiş olması ve halk karşıtı bir geçmişi olmayan herkesin aday olabileceği belirtilirken, aday adaylarında aranan şartlar ise şöyle sıralanıyor.

- Adaylar yurtsever ve demokrat olmalı, Demokratik Türkiye, Demokratik Özerk Kürdistan statüsünü benimsemeli, inanmalı ve başarısı için çalışmalıdır.

- Mücadelemize, onun değerlerine, perspektiflerine sahip çıkmalı ve bu konuda gerektiğinde bedel ödemekten çekinmemelidir.
- Kadın kurtuluş ideolojisini ve mücadelesini benimsemeli ve her koşul altında kadın özgürlük mücadelesi için çalışmayı esas almalıdır.

- Demokratik uygarlık paradigmamız ekseninde toplumsal örgütlenme modelimiz olan kent, ilçe ve mahalle meclislerimiz ile uyumlu bir çalışmayı esas almalıdır.

Belediye başkanı aynı zamanda bulunduğu yerin meclisinin doğal delegesidir ve oraya tabiidir.

- Yüz kızartıcı suçlar, kadına yönelik suçlar işlemiş, çevresinde tartışılmış, ismi rant, grupçuluk, tasfiyecilik vb.. gayri ahlaki işlere bulaşanların adaylık başvurusu kabul edilemez.

- Demokratik legal parti geleneğimizin 2003 yılında kamuoyuna deklere ettiği çok eşliliği ret tavrı sonrası çok eşlilik yapmış olanlar adaylık başvurusu yapamazlar.

- Halkın öz karar mekanizmalarını ve kararlarını kabul etmeli, alışmaları aleni ve şeffaf yürütmeli ve düzenli olarak halka rapor sunmalıdır.

- Demokratikleşme, Kürt sorununun demokratik çözümü için başta anadilin kamusal alanda kullanımı olmak üzere halkın istemleri ve etkinliklerde esas ölçüsü mücadelemizin ortaya çıkardığı meşruiyet olmalı ve bu temelde çalışmayı esas almalıdır.

- Yoksullukla mücadele ve natif ekonomik programların açığa çıkarılması için çalışmalıdır.