Tartışmaların, Ramazan Bayramı'ndan önce İmralı'ya gitmek isteyen BDP heyeti tarafından Öcalan'a aktarılacağı öğrenildi. Bu konuda, Öcalan'ın vereceği işaretin belirleyici olacağı belirtilirken, BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, konuyu yoğun bir şekilde tartıştıklarını, kendileri için daha avantajlı olan seçeneği tercih edeceklerini söyledi.
 
Türkiye partisi olmadığı iddiası ile eleştirilen BDP, Mart 2014'te yapılacak yerel seçimlere hangi parti çatısı altında gideceğine dönük tartışmalara sahne oluyor. Tartışmaların odağında ise seçimlere 'BDP ile mi yoksa HDP çatısı altında mı girelim?' sorusu var. 
 
SOLDAN OY ALMA 
Bir süredir devam tartışmalar, partiyi ikiye bölmüş durumda. BDP'de bir grup milletvekili, seçimlere BDP'nin içinde yer aldığı ve ağırlıklı olarak marjinal sol ve sosyalist kesimlerden oluşan HDK bileşenleri ile birlikte seçimlere gidilmesini istiyor. Bunun için de 18 Ekim 2012 tarihinde söz konusu bileşenlerce kurulan Halkların Demokratik Partisi ile seçimlere gidilmesini savunuyor. Bu gruptakiler, sol-sosyalist blok ile seçimlere gidilmesinin avantajlı olacağını, bu şekilde hem Türkiye partisi imajının olacağını hem de CHP de dahil tüm marjinal sol grupların oylarının alınacağını düşünüyor.
 
DİNDAR TABAN RAHATSIZ OLUR
Ancak; aralarında BDP yöneticilerinin de bulunduğu bazı milletvekilleri ise sol-sosyalist cephede seçimlere gidilmesinin zararlı olacağını savunuyor. Aynı milletvekilleri, bu durumun dindar tabanı küstüreceğini ileri sürürken, özellikle Çözüm sürecinde yapıcı rol oynadığı için sempati toplayan BDP çatısı altında yerel seçimlere girmenin daha avantajlı olduğunu düşünüyor.
 
ÖCALAN'A SORULACAK 
Bir süredir BDP'de yaşanan bu tartışmalar son günlerde alevlenirken, konunun PKK lideri Abdullah Öcalan'a iletilmesine karar verildi. Buna göre, Ramazan Bayramı'ndan önce İmralı'ya gitmek için Adalet Bakanlığı'na izin talebinde bulunan BDP heyeti, bu talebin karşılanması halinde konuyu İmralı Adası'nda Öcalan ile tartışacaklar. Öcalan'ın vereceği işaret doğrultusunda BDP yönetimi, ya BDP ya da yeni parti olan HDP ile yoluna devam edecek.
 
BULDAN: TARTIŞMALARIMIZ SÜRÜYOR 
BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, yerel seçimlere hangi parti ile gidileceği konusunun aralarında tartışıldığını söyledi. Bu konuda henüz bir karar veremediklerini ifade eden Buldan, bir sonuca varana kadar tartışmalara devam edileceğini kaydetti. Buldan, kendileri için avantajlı olan parti ile seçime girmek istediklerini söyledi. 
 
ADAYLAR HENÜZ NET DEĞİL 
Öte yandan yerel seçimlere daha 8 ay olmasına rağmen tartışmalara giren BDP'nin seçimlerde hangi belediyeye kimin başkanın aday gösterileceğini henüz gündemine almadığı öğrenildi. Ancak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Sırrı Süreyya Önder'in ismi telaffuz ediliyor. Önder adaylık iddialarına ilişkin, "Arkadaşlar biz adaylığımızı şahsi olarak belirtemeyiz. Örgütümüz var, partimiz var. HDK ve BDP bayramdan sonra toplanacak ve bu meseledeki ilkelerimizi belirleyecek ve ondan sonra belli olacak. Biz bugüne kadar İstanbul'da gezi direnişiyle özellikle bir kentin nasıl yönetilemeyeceğini gösterdik. Bir HDK'li belediye başkanı olursa bu sefer de o kent nasıl yönetilirmiş onu göstereceğiz. Bakalım örgütümüz ve partimiz karar verir" dedi.