BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, Abdullah Öcalan'ın mesajlarıyla ilgili AKP Hükümeti'ne çağrı yaptı. Demirtaş, PKK'lıların çekilme sürecinde iki komisyon kurulmasını önerdi. Komisyonlardan birinin sivil olması gerektiğini vurgulayan Demirtaş, "Silahlı güçlerin geri çekilmesi için komisyon kurulması lazım. Bu işe bir resmiyet kazandırmak lazım. Önümüzdeki günlerde İmralı'ya 4'üncü bir heyet gidebilir" dedi. “Hükümet üzerine düşeni yaparsa, biz de destekleyeceğiz, yasal formülünü bulmak lazım bunun, çekilme aşamasıyla ilgili komisyon aşamasının nasıl yürütüleceği meselesinin çözülmesi lazım.”
 
Demirtaş yasanın çıkması halinde çekilmenin Ağustos ayında biteceğine işaret etti.  “Kürt sorunundan kaynaklı silahlı mücadelenin bitmesinin yüzde 99'luk kısmı tamamlandı bu çağrıyla, şimdi yüzde 1'lik kısmı, yani hükümetin üzerine düşen, bunun yasal alt yapısının hazırlanma kısmı kaldı.”
 
Demirtaş, Kürt halkının devletin bayrağından rahatsız olmadığını söyledi. “Kürt toplumunun Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bayrağına bir düşmanlığı yoktur, bir kaşrıtlığı da yoktur. Bu ülkenin yurttaşı olan herkesin bayrağıdır. Çünkü devletin bayrağıdır, bir etnik kimliğin bayrağı değildir.”