‘Big Brother Türkiye’ stüdyosunda; renkli gece çekimi yapabilen 5 kamera, 21 gizli kamera ve 2 Jimmy jib ile birlikte toplam 110 kamera bulunuyor. 180 kişilik teknik ekip görev alıyor. Endemol Shine çalışanları ve tedarikçilerle birlikte bu rakam 310 kişiyi geçiyor.

16 kişilik ev halkı, ‘Big Brother’ın kendilerine verdiği görevleri her koşulda yerine getirmekle sorumlu. Big Brother’ın kimi zaman akıl sınırlarını zorlayan, aksiyon ve aldatmaca dolu oyunlarına karşı pozitif rekabet içinde başarıyla çıkmaya çalışacak ev halkının dış dünya ile hiçbir teması olmayacak.

REKOR ÖDÜL BİR MİLYON LİRA

‘Big Brother’ evinden 100 günün sonunda birinci çıkacak kişi için rekor ödül ise 1 milyon lira olarak açıklandı.

KİM ELENDİ?

Big Brother Türkiye’nin 2. hafta eleme gecesinde, ‘Big Brother Türkiye’ evine veda eden, ev halkının gitmesini en çok istediği Gökçen değil, Gülşen oldu.
 
‘Big Brother Türkiye’de dün akşam  eleme heyecanı yaşandı. Hafta içinde, ‘Big Brother Türkiye’ ev halkının yaptığı oylama sonucunda, evden gitmesi en çok istenen isim Gökçen olurken, diğer isimler Onur ve Gülşen olarak belirlenmişti. Dördüncü isim içinse Yasin ile Oktay’a eşit sayıda oy çıkmış, evin lideri Sinan, Oktay’ın adını listeye yazmıştı.
 
‘Big Brother Türkiye’ izleyicilerinden en az oyu alan Gülşen, 2. haftada, ‘Big Brother Türkiye’ evine, 1 milyon TL’lik rekor ödüle ve hayallerine veda etti. Ev halkının gitmesini en çok istediği Gökçen’in evde kalması ise ‘Big Brother Türkiye’ evinde zorlu bir haftanın başlayacağının habercisi oldu.
 
Hafta içinde, isimlerini eleme listesinden çıkarabilmek için son şansları olan ‘dokunulmazlık görevi’ni heyecanla bekleyen Gökçen, Onur, Gülşen ve Oktay, Big Brother’ın ‘dokunulmazlık görevinin’ ‘Kum Saati’ olduğunu açıklamasının ardından arenaya çıkmış ve Big Brother’ın verdiği zamanı uzatma görevini yerine getirebilmek için  ‘kum saatlerindeki kumu bitirmemek’ amacıyla yarışmışlardı.  
 
Gülşen ve Gökçen, dokunulmazlık görevinde ilk pes eden isimler olurken, Onur ve Oktay mücadeleye devam etmiş, kıyasıya rekabetin ardından Oktay, ‘dokunulmazlık görevinin’ galibi olarak adını eleme listesinden sildirmişti.

BİG BROTHER TÜRKİYE YARIŞMACILARI

ALPHAN:

Ailesi ile beraber yaşıyor, ikiz kardeşi var ama kardeşi ile tamamen farklı karakterler olduğunu söylüyor. Salsa ve bachata yapıyor. Alphan düzenli yaşamayı seviyor, odasındaki eşyaların düzeninin bozulması onu rahatsız ediyor. Clark Kent gibi içinde herkese göstermediği çok güçlü bir karakter olduğuna inanıyor. Alphan genç yaşına rağmen, hayatta bir çok tecrübe edindiğini söylüyor. Big Brother Türkiye’nin de onun için büyük bir yaşam tecrübesi olacağını düşünüyor. Kolay kolay sinirlenmediğini belirten Alphan, sakin yapısı ile ev arkadaşları arasında sevileceğine inanıyor. En büyük korkusu herhangi bir işte başarısız olmak. Alphan Big Brother Türkiye’den 1 milyon lirayı kazanıp, eğitimi için kullanmak istiyor.

ARSEL:

Arsel üç kardeşin en küçüğü ve en değerlisi. Babasının tekstil ve yatırım şirketinde kardeşleriyle birlikte çalışıyor. Tenis oynamayı ve sörf yapmayı seviyor. Arsel’in en büyük tutkusu arabaları. Sık sık araba kazası geçiren Arsel son kazasını Big Brother Türkiye elemeleri sırasında geçirdi. Saçları konusunda oldukça takıntılı ve jölesini sürmeden güne başlamıyor. Kendine güveniyor, rakiplerini ticaret zekâsı ile zorlayacağını düşünüyor. Arsel Big Brother Türkiye’den 1 milyon lirayı kazanıp kendi işini kurmayı istiyor.

ÇAĞLA:

Milli futbol takımı oyuncusu olan rahmetli babası gibi tam bir spor tutkunu olan Çağla, kondüsyonuna oldukça güveniyor. Yüzme dalında çok sayıda şampiyonluğun da sahibi. Hırslı bir yapıya sahip. İstediği rekoru elde edemediği için duvarları bile yumruklamış. Sporcu olmasına rağmen, giyim konusunda iddialı olmayı seviyor. Bordo rujunu sürmeden sokağa adım atmıyor. Hobileri futbol maçlarını izlemek ve spor yapmak. Çağla Big Brother Türkiye’den 1milyon lirayı kazanıp rahmetli babasının sağlığında sahip olamadığı evi satın almak ve babası adına bir heykel yaptırmak istiyor.

DEMİR:

Anne ve babasını kaybettikten sonra uzun yıllar Amerika’da yaşamış. İki kız kardeşinden daha fazla ayrı kalmak istemediği için Türkiye’ye geri dönüş yapmış. Demir hayatında öylesine zorluklarla mücadele etmiş ki, bu hikâye bir arkadaşının üniversite tezine konu olmuş. Daha önce iki evlilik yapan Demir, aradığı mutluluğu bulamadığını söylüyor. Aşka ise kapılarını kapatmadığını her fırsatta dile getiriyor. En büyük tutkusu spor yapmak. Neredeyse her gününü spor yaparak geçiriyor. Hayatını şimdiye dek hep planlı yaşamış biri, plansız bir yaşam düşünemiyor. Adının karakterini yansıttığını düşünüyor. Kendinin de demir gibi kırılmaz olduğunun altını özellikle çiziyor. Demir Big Brother Türkiye’den 1milyon lirayı kazanıp kendi işini kurmak istiyor.

FUNDA:

Funda en belirgin özelliğini “gözlem yapmak” olarak anlatıyor ve 20 adım sonrasını bile planlayarak yaşadığını söylüyor. “İçimde birden fazla insan var.” diyen Funda, en asabi karakterdekilerle bile anlaşabileceğini düşünüyor. Tam bir alışveriş tutkunu, giyim kuşam konusunda da oldukça iddialı. Babasıyla çocukken yaptığı kick box maçları sayesinde savunma oyunlarına hazırlıklı. Yemek yapmaktan çok keyif alan Funda için mutfak adeta bir terapi alanı. Funda Big Brother Türkiye’den 1milyon lirayı kazanıp ailesine ev almak istiyor.

GÖKÇEN:

Aslen Çerkez olan Gökçen, özellikle Çerkez mutfağı konusunda oldukça iddialı. Bakımlı olmayı seviyor. “Big Brother Türkiye evine sarışınların ne kadar zeki olduğunu ispatlamaya geliyorum.” diyor. Çevresi tarafından “tatlı cadı” olarak anılan Gökçen, herkesle iyi iletişim kurmak konusunda da kendisine oldukça güveniyor. Haftanın büyük bir bölümünü spor yapmakla geçiren Gökçen, fitness, ekstrem sporlar ve yamaç paraşütüyle ilgileniyor. Kondüsyonuyla erkekleri bile zorlayacağı iddiasında. Big Brother Türkiye’den 1milyon lirayı kazanıp kendisine spor salonu açmak istiyor.

GÜLŞEN:

“O kadar çok konuşuyorum ki; hak edilmiş bir lakabım var.” diyen Gülşen’e arkadaşları “corcorella” lakabını takmış. Dağınıklığı ile çevresinde nam saldığını, temizlik ve mutfak işlerinden hiç hazzetmediğini söylüyor. Ev işleri onun için vakit kaybı. Gülşen güzel görünmek konusunda takıntılı. en büyük korkusu verdiği 23 kiloyu geri almak ve fotoğraflarda şişman görünmek. Bisiklete binmek, güneşlenmek ve diet kitapları okumak hobileri arasında. Gülşen Big Brother Türkiye’den 1milyon lirayı kazanıp “minnoşlarım” dediği kız arkadaşlarıyla dünya turuna çıkmak istiyor.

HÜSEYİN:

Ailesine çok düşkün olan Hüseyin, çiçeği burnunda bir damat. Balayından yeni döndü ve şimdi Big Brother Türkiye evine giriyor. Hayatta hiçbir şeyden korkmayan Hüseyin; yılan, tarantula ,timsah gibi birçok hayvan beslemiş. “Çaki” adında pitbull cinsi bir köpeği var. Hüseyin tam bir adrenalin tutkunu. Hobileri arasında gece tüpsüz dalış yapmak ve motosiklet kullanmak var. Duruşu ve tavırlarıyla her zaman mahallenin abisi rolünü üstlenmiş. Hüseyin Big Brother Türkiye’den 1 milyon lirayı kazanıp çok sevdiği eşine pembe bir araba almak istiyor.

İDİL:

Sevdiklerini kimseyle paylaşamayacak kadar kıskanç biri olduğunun altını çizen İdil, “Big Brother Türkiye’ye dost kazanmaya değil, birinci olmaya geldim.” diyecek kadar iddialı. Kıyafetlerini özenle seçip, tarzı konusunda asla eleştiri kabul etmiyor. Ruj sürmeden dışarı çıktığında kendisini bakımsız hissediyor. Aklına gelen her şeyi dobra dobra söylemeyi seven İdil, sözünün kesilmesine tahammül edemiyor ve “Tarzım her zaman kıskançlık yaratır.” diyor. Tenis oynamayı, rüzgâr sörfü yapmayı seviyor. Platonik aşık olmaktan çok korkuyor ama ilgi odağı olmaya bayılıyor. İdil Big Brother Türkiye’den 1milyon lirayı kazanıp ailesiyle paylaşmak istiyor.

OKTAY:

Oktay ailesini çok erken yaşta kaybetmiş. 3 yaşında annesinin, 16 yaşında babasının vefatı ile hayat mücadelesi başlamış. Hayatında spor ve sağlıklı yaşam her şeyden önce geliyor. Hatta bu yüzden çok sevdiği karısıyla bile boşanıp, tekrar evlenmiş. Milli sporcu olan Oktay’ın buz hokeyi hocalığı yaptığı bir spor merkezi var. Birçok madalyası olan Oktay aynı zamanda Türkiye vücut geliştirme ikincisi. Kendinden küçüklerin ona saygısızlık yapmasına asla tahammülü yok. Oktay Big Brother Türkiye’den oğlunun kahramanı olarak ayrılmak istiyor.

ONUR:

Babası ile büyüyen onur, hayata dair çok şeyi ondan öğrendiğini söylüyor. Hayvanları sevse de kedilerden korkuyor. Kızlarla flört etmeyi seviyor, Big Brother Türkiye evinde en çok kızları merak ediyor. Diş tellerini de kızlar tarafından beğenildiğini düşündüğü için çıkarmıyor. Türkiye’nin gülmeye ihtiyacı olduğunu söyleyen Onur, çılgınlıklarıyla gönülleri fethedeceğini inanıyor. Onur Big Brother Türkiye’den 1 milyon lirayı kazanıp Dünya’da ayak basmadık yer bırakmak istemiyor.

REZAN:

“Risk varsa ben de varım!” diyen Rezan, cebinde sadece 300 pound ile Londra’ya okumaya gidecek kadar gözü kara. Hareket etmediğinde uykusu geldiğini, bu yüzden hiç yerinde durmadığını söylüyor. Rezan’ın çevresinden en çok tepki aldığı konu alıngan olması. Tam bir hayvansever. Hatta insanlardan bunaldığı zamanlarda pandalarla birlikte yaşamak istediğini söylüyor. Jet ski kullanmak ve akrobatik pilotluk yapmak ona heyecan veriyor. ilgi odağı olmayı sevdiğini söyleyen Rezan’ın en büyük korkusu kilo almak. Kendisinden her an her şeyin bekleneceğini düşünüyor. “Evin bitmeyen enerjisi olmaya” geldiğini söylüyor. Rezan Big Brother Türkiye’den 1milyon lirayı kazanıp borçlarından kurtulmak istiyor.

SİNAN:

14 kardeşi var ve hepsi ülkemizin farklı şehitlerinde yaşam mücadelesi veriyor. Sinan’ın hayattaki en büyük idolü babası. Big Brother Türkiye elemelerine katılabilmek için 3 gün boyunca tırla yolculuk yaparak İstanbul’a geldi. Sinan küçüklüğünden beri bir çok işte çalışarak ailesine destek olmaya çalışmış. Şimdi de üniversiteye gidip ailesinin gururu olmak istiyor. Hayvanları çok seviyor, babası ile birlikte tavşan besliyor. Boş zamanlarında mahalledeki arkadaşları ile futbol oynuyor. Yanından ayırmadığı kolyesinde “zaafım” yazıyor ve bunun hayatının sırrı olduğunu söylüyor. Sinan Big Brother Türkiye’den 1milyon lirayı kazanıp bütün ailesini bir araya getirmek istiyor.

SEDA:

Çevresi tarafından güler yüzü ile tanınan Seda kendisini “entrika kraliçesi”olarak tanımlıyor. Konuşmayı çok seviyor. Seda’nın en belirgin özelliklerinden biri de temizlik takıntısı. Onu her gün toz alırken görmek münkünmüş, elinden toz bezi düşmezmiş. “Ev işlerinde rakip tanımam.” diyen Seda, yaprak sarması ve içli köfte yapımı konusunda oldukça iddialı. Bowling oynamak ve dans etmek hobileri arasında. Yatmadan önce oyuncak arısı ile dertleşirmiş. Seda Big Brother Türkiye’den 1milyon lirayı kazanıp ailesini borçlardan kurtarmak, kendisine güzellik merkezi açmak istiyor.

TUĞRA:

Annesi ve babası küçük yaşta ayrılan Tuğra, babasıyla görüşmüyor. Dayısı, anneannesi, dedesi ve annesiyle birlikte yaşıyor. Küçüklüğünden beri tam bir futbol fanatiği, yeşil sahalarda fırtına gibi esiyor. Ancak rujunu sürmeden de hiçbir maça çıkmıyor. Kendine kadınlardan çok, erkekleri rakip görüyor ama mutfağa girince çok güzel mantı da açabildiğini söylüyor. Çevresindekilere çılgınca şakalar yapmayı seviyor. Tuğra Big Brother Türkiye’den 1milyon lirayı kazanıp kendisini büyüten büyükanne ve dedesine güzel bir ev almak ve üniversite eğitimine yatırım yapmak istiyor.

YASİN:

Ailesine çok bağlı bir Anadolu erkeği olan Yasin, basketbol oynuyor, fitness yapıyor, belgesel izliyor. Kedi, köpek ve sürüngenleri çok seven bir hayvansever ama köpek balıklarından da çok korkuyor. Hayallerinin peşinden koşmak için İstanbul’a gelen Yasin; hiçbir tanıdığı yokken bazı dizilerde oyuncu olarak yer almayı başarmış. Bakımlı olmayı ve kıyafetlerine özen göstermeyi seviyor. Strateji oyunlarında kendine çok güveniyor. Yasin Big Brother Türkiye’den 1 milyon lirayı kazanıp, bir şirket kurarak işsiz insanlara iş imkânı sağlamak istiyor.