Bihter Yavuz’un ilk kitabı Yeryüzünün Hanımı, Yazardan Direkt Yayınevinden çıktı. Bihter Yavuz bu kapsamlı romanında tarihsel hikâyelerle okurlara keyifli bir okuma deneyimi sunuyor. Hem tarihin önemli gelişmelerinden hem de çerçeve hikâyelerden beslenen roman, coğrafya sınırı tanımadan pek çok karakteri bir araya getiriyor.

MS 40’lı yıllarda geçen anlatı zamanı; Laodikeia’dan Nysa, Asya bozkırlarından Oğuz, kutsal topraklarla bağlantı noktası konumundaki Ebion’un iç içe geçen hikâyelerini yansıtıyor. Tarihin bu noktasında Anadolu coğrafyasında yaşanan toplumsal, siyasi ve dinsel gelişmeleri merak edenler için eşsiz bir kitap olarak öne çıkıyor.

Zamanın oğlu bir ejderhaymış,

Heybetli ve çok güçlüymüş.

Zamansızlar onu nasıl ikna edeceklerini düşünmüşler

Ve zamansızlar arasında kurnaz olan bulmuş:

Zamanı yöneten kadın ile zamanın kötü oğlunu

Karşı karşıya getirmeye karar vermişler.

Gerçek mi Mistik mi?

Yeryüzünün Hanımı, tarihten beslenen detaylarının yanında sıklıkla mistik hikâyelere de yer veriyor ve mistik olanın, gerçek olandan hiçbir zaman ayrılamayacağının altını çiziyor. Bu da dikkatli okuyucuya, gerçek ile kurmaca arasındaki sağlam bağları hatırlatıyor. Aslında tüm zamanın ve olayların tek bir kaynağının olduğu, varoluşumuzu anlamlandırmanın mistik bağlamda bir kaynağının olduğunu satırlar arasında gizleyen Bihter Yavuz hem bir yol hikâyesini hem de efsaneleri başarılı bir şekilde romanına yediriyor.

Yazardan Direkt Yayınevinden çıkan Yeryüzünün Hanımı, Bihter Yavuz’un başarılı kalemi ile okurları bekliyor. Özgür ruhlu Nysa ile dönemin siyasi gelişmelerini, sadık Ebion ile yeni bir uyanışa tanıklık etmeyi, ağırbaşlı Oğuz ile tüm Asya’yı ve Mezopotamya’yı gezmeyi tecrübe etmek isteyen okurlar için Yeryüzünün Hanımı kaçırılmaması gereken bir eser.