Akıllı telefon dünyasına yaptığı başarılı girişin ardından bir süre durgunlaşan ve sessizliğini koruyanBlackBerry, yakın zamanda farklı bir teknoloji ile karşımıza çıkabilir. BlackBerry işletim sistemi ile akıllı telefon pazarında yeninden eski başarısını yakalamak isteyen şirket, yeni çalışmaları ile gözleri üzerine çekeceğe benziyor. Son günlerde sıklıkla gündeme gelmesinin nedeni ise yaptığı patent başvurusu oldu.

TAMAMEN FARKLI TEKNOLOJİ SUNMAK İSTİYOR

BlackBerry yaptığı patent başvurusu ile tamamen farklı bir teknolojiyi sunmak istiyor. Son günlerde en çok konuşulan konulardan biri de BlackBerry şirketinin yaptığı çift ekran patenti başvurusu oldu. Şirket şuan için bu teknolojiyi kullanmaya uygun olmayabilir, ancak patent işlemi gerçekleştikten sonra bu konudaki çalışmalarına hız kazandıracaktır. Bu çift ekran kullanımında ısrarcıolmasının nedeni ise klavyedeki iddiasını herkese gösterebilmek. Qwerty klavyeli modelleri ile tüm dünyayı sarsan hatta bu klavyenin marka ile bütünleşmesini sağlayan BlackBerry, çift ekran teknolojisi ile klavye konusunda ine başarısınıortaya koymak istiyor.

Çift ekranlı akıllı telefonlarda istenilen herhangi bir ekran klavye olarak kullanılabilecek. Aynı zamanda bu ekranlarda farklı uygulamaların olmasını da sağlayacak olan şirket, çok farklı bir akıllı telefonla karşımıza çıkacağa benziyor. Tek dokunuşla ekran değiştirme özelliğinin bulunacağı da alınan bilgiler arasındamevcut. BlackBerry'nin nasıl br cihazla karşımıza çıkacağı ciddi bir merak konusu olacağa benziyor. Eğer hedeflediği teknolojiyi sunmayı başarırsa, dev şirket eski başarılı günlerine tekrar dönebilir.

Şuan için bu teknolojinin kullanılması mümkün gibi gözükmüyor olsa da, BlackBerry yakın zamanda çift ekranlı akıllı telefonlarla karşımıza çıkabilir.