Birleşmiş Milletler (BM) Bağımsız Uluslararası Suriye Soruşturma Komisyonu Başkanı Paulo Sergio Pinheiro, Suriye’de çatışmanın herhangi bir tarafınca kimyasal silah kullanıldığına dair kesin bir bulguya ulaşmadıklarını bildirdi.
 
Pinheiro ayrıca, komisyonun Suriye’deki bütün uluslararası hukuk ihlallerini araştırdığını ve bulgularını BM İnsan Hakları Konseyi’ne 3 Haziran 2013’te sunacağını duyurdu.
 
Bu sırada Suriye Dışişleri Bakanı Yardımcısı Faysal Mekdad, Birleşmiş Milletler’İ inceleme yapması için Suriye’ye davet etti. Mekdad ayrıca yaptığı açıklamada, “Suriye hükümeti asla ve asla halkına karşı kimyasal silah kullanmamıştır” dedi.
 
Beyaz Saray Sözcüsü Jay Carney ise Suriye’de kimyasal silah kullanımının arkasında büyük olasılıkla Esed rejiminin bulunduğunu söylemiş, ABD’nin konuyla ilgili incelemeyi sürdürdüğünü açıklamıştı.
 
Ayrıca, BM Bağımsız Uluslararası Suriye Soruşturma Komisyonu Üyesi Carla del Ponte, Suriyeli muhaliflerin sinir gazı kullandığına ilişkin şüphelerin mevcut olduğunu ancak kesin kanıt bulunamadığını iddia etmişti.