Roadster modelinin gelişimi yoğun kamuflaj altında sürüyor. Tavanı iş üzerindeyken görmek için sabırsızlanıyoruz.

BMW'nin çevreye oldukça az zarar veren modeli i8'in Spyder versiyonu, bu çevre ile iç içe bir sürüş sunacak. İsveç'in soğuk havaları, test mühendislerinin tavanı açmasına izin vermiyor fakat yeni casus fotoğraflarında aracı daha yakından tanıyabiliyoruz.

BMW ekibi roadster modeli üzerindeki çalışmalarını yoğun kamuflajla sürdürüyor. Bu yüzden asıl güncellemeleri çok iyi göremiyoruz. Ancak yakından baktığımız zaman aracın köşelerde ufak yarıklara sahip yeni bir ön yüze kavuştuğunu seçebiliyoruz. En çok dikkat çeken değişiklik, eğimli yapının arkasında fark edilen iki destek direği. Hâlihazırda piyasada olan i8'le birlikte teste çıkan modelin arka bölümde herhangi bir değişiklik yaşamadığı gözlerden kaçmıyor.

Açılır tavan düzeni hâlâ gizemini koruyor. Daha önce elimize geçen casus fotoğraflarında açık olarak görüntülenen tavan, büyük ihitmalle arka koltukların gerisinde bir yere gizleniyor. Belki de Porsche 911 Targa veya Mazda MX-5 Miata RF'deki tasarıma benzer olarak motor kapağının kalkmasıyla açılan bir tasarım görebiliriz.

İddialara göre i8 Spyder, model yelpazesinde yaşanacak mekanik güncellemelerle gelecek. Son çıkan haberlerde güç ünitesinin daha fazla elektrik menzil sunacak, nispeten yüksek kapasiteli bir bataryaya kavuşacağı öne sürülmüştü. Elektrik motorlarına ve üç silindirli, 1.5 litrelik turbo motora gelecek günclelemeler toplam gücü 376 bg (277 kW) seviyesine taşıyabilir. Elden geçirilen süspansiyon elemanları ise yol tutuşunun iyileşmesini sağlayacaktır.

i8 Spyder ve tazelenen coupe modelinin 2017 yılı içerisinde görücüye çıkması bekleniyor. Satışlar büyük ihtimalle 2018 yılında başlayacaktır.

BMW, i3 modelini de makyajlamaya hazırlanıyor. Daha güçlü ve performans odaklı S versiyonu, estetik operasyonuyla birlikte yelpazeye eklenebilir. motor1.com