Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konya Milletvekili Atilla Kart, Danıştay Başkanı Hüseyin Karakullukçu'nun yargı ile ilgili sözleri hakkında değerlendirmelerde bulundu. Kart, "Konuşmasının özü doğru ama bu konuda değerlendirme yapması gereken sızlanması gereken, bunları açıklaması gereken en son kişi Danıştay Başkanı." dedi. 

        Atilla Kart, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında Danıştay Başkanı Hüseyin Karakullukçu'nun sözlerini değerlendirdi. Kart, "Danıştay Başkanı doğru konuşuyor. Konuşmasının özü doğru ama bu konuda değerlendirme yapması gereken sızlanması gereken, bunları açıklaması gereken en son kişi Danıştay Başkanı. Sayın Danıştay Başkanı hakkında yasal dinlemelere dayalı olarak fiziki takibe dayalı olarak, menfaat temin ettiğine dair resmi deliller var. Kanunlarımızda, savcı, yargıçlar hakkında görevini kötüye kullandığına dair kanaatin doğması halinde bile o savcı ve yargıç hakkında yaptırım uygulanır. Resmi delillere rağmen Danıştay, 'iddialar soyut' diyor. Resmi delil... Nasıl oluyor da Danıştay Başkanı hakkında savcılık aşamasında iddianame düzenlenmiyor? Nasıl oluyor da Danıştay Başkanı, Danıştay'ın saygınlığını ihlal etmek, töhmet altına bırakmak pahasına halen o görevi sürdürüyor. Davayı açtık ama bir süreç var. Danıştay kurumu bu arada olayı zamana yayarak Danıştay Başkanı'nın dava sonuçlanmadan emekli olmasına kadar, sürüncemede bırakmayı düşünüyor. Gerçekten acı bir tablo. İdari yargının en üst basamağında bulunan bir başkanın düştüğü bu tabloya rağmen istifa etme erdemi ve sorumluluğunu göstermemesi, bunun üstüne çıkarak bir de yargı adına adalet adına ahkam kesmesi... Böyle bir tiyatroyu ve oyunu Aziz Nesin yazamamıştır. Bir Türkiye fotoğrafı. Bu bir hükümet fotoğrafıdır." diye konuştu. 


        Kart, Kayseri Büyükşehir Belediyesine ilişkin yolsuzluk iddiaları hakkında da değerlendirmelerde bulundu. Kart olaylarda Bakan Yardımcısı Osman Güneş'in kara kutu olduğunu öne sürdü. CİHAN