1957 Bulgaristan‘da doğumlu Ciguli’nin resmi kayıtlarına göre adı Angel Jordanov Kapsov’dur.  Hasköy doğumlu müzisyen ve akordeon virtüözü sanatçının asıl adı Ahmet’dir.   Bulgaristan'da uygulanan İslami ve Türkçe isimlere yönelik yasaklama ve baskı yüzünden ailesi Ahmet ismini kayıtlara geçiremese de kullanmaya devam etti.

Sahip olduğu lakabın  VAZ-2101 model sedan arabanın daha çok bilinen adı olan Ciguli (İngilizce: Zhiguli)’den alır. Hamal olarak çalışan babası 1972 yılında vefat edince 5 kardeşinin ve annesinin geçimini sağlamak ona düşmüştü.

Türkiye ’ye geldikten bir yıl sonra 1991 yılında Çakıl Gazinosu'nda Hülya Avşar'a akordeon çalarak gazino hayatına girdi.  Kumkapı meyhanelerinde çalıştı. 1993 yılında çıkardığı kaset çok ilgi görmedi. Bunun nedenlerinin birisi de çekilecek klipte kadın kılığına girmesinin istenmesiydi. Ciguli bunu kabul etmedi.

1998 yazında İzmir Fuarı'nda sahnede İbrahim Tatlıses ve Sibel Can ile birlikte çaldı. İki sanatçının da sahne programı sırasında sergilediği renkli şovlarla adından söz ettirdi.
Takvimler 1999 yılının Ocak ayını gösterdiğinde çıkardığı ‘Binnaz’ adlı şarkısıyla müzik gündeminin tam merkezinde yer aldı. Binnaz, Ciguli'nin klarnetçisi Gırnatacı Ahmet Babati'nin karısının ismidir.

Samim Utku’nun yönettiği, senaryosunu Erdal Koyuncu’nun yazdığı, Star TV’de yayınlanan "Bizim Sokak" isimli dizide  Murat Öncül, Peri Mehtap Çiçek, Aziz İzzet Biçici ve Mete Yavaşoğlu  gibi isimlerle beraber rol aldı.Ciguli, 6. Kral TV Video Müzik Ödüllerinde En İyi Çıkış Yapan Erkek Sanatçı ödülüne layık görüldü.