Cihanbeyli Belediye Başkanı Dr.Mehmet Ali Önal 2013 Yılı içerisinde Cihanbeyli Belediyesi’nde Yapılan Faaliyetleri anlattı.

Büyükşehir yasasıyla birlikte köylerin Cihanbeyli ‘ye bağlanacağını bildiren Belediye Başkanı Dr.Mehmet Ali Önal Köy Muhtarlarını davet ederek sıkıntılarını dinledi ve Büyükşehir yasası ile ilgili bilgilendirdi.

Büyükşehir yasasına hazırlık çalıştayı’nın gerçekleştiğini bildiren Dr.Mehmet Ali Önal Büyükşehir yasasının ilçemiz ve ülkemize hayırlar getireceğini söyledi.

Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk’a Fahri hemşehrilik beratını verdiklerini ifade eden Cihanbeyli Belediye Başkanı Dr.Mehmet Ali Önal ilçemize iş istihdamı sağlayan Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk’a Teşekkür etti.

Mezarlıkların düzenli bir şekilde rutin temizliği yapılıp ağaç Dikimleri gerçekleştiğini ve 2013 yılında 5000 ağaç toprakla buluştu. mevsimin kurak gitmesi nedeniyle Şehir Stadyumumuzda yağmur duası programı düzenledik.Her yıl olduğu gibi bu yılda Parklarımızın,Bahçelerimizin ve Mezarlıklarımızın yaz bakımını gerçekleştirerek halkımızın hizmetine sunduk.

Doğalgaza kavuşma sürecinde halkımızı bilgilendirme toplantısı yaparak vatandaşlarımızı doğalgazın yararı konusunda ve ilçemizin doğalgaza kavuşma süreci halkın elinde olacağını anlattık.

2012 yılında yeni imar yolları açarak halkımızın hizmetine sunduk.

Ak Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı ve Ak Parti Konya Milletvekili Harun Tüfekci ile 19 Köyümüze ulaşarak büyükşehir yasası ile ilgili köylülerimizi bilgilendirdik ve sorunlarını dinledik.

1953 yılında yapılan ve bugüne kadar hizmetine infa etmiş olan Belediye hizmet binamızı yeniledik ve 2013 yılı itibariyle yaklaşık 3000 m2 alana hizmet edecek ve Büyükşehir yasasıyla beraber  Bütün Cihanbeyli’ye hizmet edecek belediye binamızın yapımını tamamladık.

Kaymakamlık lojmanı inşaatı başlayıp olup yapımı devam etmektedir.

Mustafa Kabakçı,Ayşe Türkmenoğlu ve Ladikli Aşık Ahmet Hüdai Parklarını yaparak vatandaşımızın hizmetine sunduk.

Büyükşehir Yasasıyla beraber 19 Köyümüzün mezarlık çalışmalarını bitirerek Köylülerimizin hizmetine sunduk.

Sosyal belediyecilik anlamında Bu yıl engelli kardeşlerimize toplam 5 araç verdik. Geleneksel hale getirdiğimiz iftar yemeğinin üçüncüsünü gerçekleştirdik ve yine geleneksel hale getirmiş olduğumuz Asker uğurlama yemeğini gerçekleştirmiş olduk.

Kasabalı vatandaşlarımızla biraraya gelerek Büyükşehir yasası ile ilgili bilgilendirdik ve sorunlarını dinledik.

Geçtiğimiz yıllar yaptığımız gibi bu yılda okullarımızın çevre düzenlemesini gerçekleştirdik.

Bu yıl belediyemize müracaat eden 176 çiftin nikah işlemini gerçekleştirdik.

 

Cemal Hatipoğlu