Konya Şeker Fabrikası Konya’nın Cihanbeyli İlçesine taşınıyor. Konuyla ilgili açıklamayı Pankobirlik Genel Başkanı Ramazan Erkoyuncu yaptı. Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Kale de sürecin hızlanması için belediye olarak her türlü desteği verdiklerini belirtti. 

Cihanbeyli yıllardır özlemini duyduğu şeker fabrikasına kavuşuyor. PANKOBİRLİK Genel Başkanı ve Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Erkoyuncu, düzenlediği basın toplantısında Konya Şeker Fabrikasının Cihanbeyli-Altınekin bölgesine taşınacağını, sürecin 1 ya da en fazla iki kampanya dönemi sonunda tamamlanacağını açıkladı.

BAŞKAN MEHMET KALE’DEN AÇIKLAMA

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Kale, ilçenin bir hayaline daha kavuşacak olmasından dolayı büyük mutluluk duyduklarını belirtti. Kale “Konya Şeker Fabrikası’nın kısa bir süre içerisinde ilçemiz sınırları içerisine taşınmasıyla ilgili çalışmalar başladı. Biz de belediye olarak sürecin hızlanması için her türlü desteği vererek bütün gayretimizle çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı. 

Belediye olarak konuya hassasiyetle ve büyük bir özenle yaklaştıklarını ifade eden Başkan Kale, bu gelişmenin Cihanbeyli, Altınekin, Kulu ve Sarayönü çiftçileri için büyük önem taşıdığını kaydetti. Bölgenin şeker pancarı üretimi noktasında bir üs konumunda olduğunu ifade eden Başkan Kale, sadece Cihanbeyli ve Altınekin’de yıllık 1 milyon 500 bin tona yakın şeker pancarı üretildiğini kaydetti. Bu nedenle bölge çiftçisinin yıllardır fabrikanın Cihanbeyli’ye taşınması hayalini kurduğunu belirten Kale “İlçemizin Ağabeyli (Hoyukkuyu) mahallesi karşısında toplam 1 milyon 350 bin metrekarelik arazinin ifraz işlemleri tamamlandı. Şu anda halihazır ve jeolojik etüd çalışmaları gerçekleştiriliyor. Bugüne kadar doğal gaz başta olmak üzere ilçemizin birçok hayalini gerçeğe dönüştürdük. Şeker fabrikasının bölgemize taşınması ile bir hayal daha gerçekleşmiş olacak. Sürecin hızlanması için gerekeni yapıyoruz” diye konuştu. Başkan Kale, konuyla ilgili açıklamayı yapan PANKOBİRLİK Genel Başkanı Ramazan Erkoyuncu’ya da teşekkür etti.

ZİRAAT ODASI BAŞKANI AKBULUT’TAN BAŞKAN KALE’YE TEŞEKKÜR PLAKETİ

Şeker fabrikasının Cihanbeyli ilçesine taşınacak olması bölge çiftçisinde büyük sevinç oluşturdu. Cihanbeyli Ziraat Odası Başkanı Veysel Akbulut, Belediye Başkanı Mehmet Kale’yi makamında ziyaret ederek, konuyla ilgili gösterdiği gayretlerden dolayı teşekkür etti. Akbulut “Cihanbeyli çiftçileri adına bugün tarihi bir olaya tanıklık ediyoruz. Bu işin mimarı olan Pankobirlik Genel Başkanı Ramazan Erkoyuncu ile yönetim kurulu üyelerine teşekkür ediyorum. Ayrıca bu işin gerçekleştirilmesi noktasında gösterdiği üstün gayretlerden dolayı Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Kale ile siyasilerimize çiftçilerimiz adına şükranlarımı sunarak plaket takdim ediyorum. Cihanbeyli ve bölgemize hayırlı olsun.” Dedi.

Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Kale de “Biz konuyla ilgili üzerimize düşeni yaptık ve yapmaya devam edeceğiz” dedi.