Cihanbeyli Belediyesi Veteriner müdürlüğü ile Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından pazar alanında gerçekleştirilen kontrollerde, satılan balıkların gıda ve hijyen kurallarına uygunluğu denetlendi.

Denetim  yapmadaki amaçlarının halkın kaliteli, temiz ve taze balıklar tüketmesini sağlamak olduğunu ifade eden Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Kale; “Herhangi bir problemle karşılaşmadan halkımızın kaliteli balık tüketmesini temin ettik. Bu seneki kontrollerimizi de sıklaştırarak sürdürüyoruz. Halk sağlığının korunması, vatandaşlarımızın güvenle alışveriş yapması için Veteriner Müdürlüğümüz ve Zabıta ekibimizle sıkı bir denetim uyguluyoruz. Amacımız her zaman olduğu gibi halkımızın kaliteli, temiz, taze balıkları tüketmesini sağlamaktır.” dedi.

Başkan Kale, yapılan denetimlerde balıkların tazelik kontrolü, balıkların karışık satılıp satılmadığı, satışa sunulan balıkların cinsi ve fiyatını belirten etiket konması, satılan balıkların taze kalması için buzla kaplanması, kendilerine tahsis edilen yerde satış yapmaları ve balık atıklarının ve benzeri çevreyi rahatsız edecek şekilde olmamasına dikkat ettiklerini belirtti.

Cemal Hatipoğlu Haber Merkezi