Konya’nın Cihanbeyli İlçesinde Dünya Yetimler Günü dolayısıyla bir iftar yemeği organize edildi. Kaymakam Remzi Demir ve Belediye Başkanı Mehmet Kale, iftarda yetim çocuklarla yakından ilgilendi.

Dünya Yetimler Günü dolayısıyla Cihanbeyli Belediyesi tarafından bir iftar yemeği düzenlendi. Yemekte Kaymakam Remzi Demir ile Belediye Başkanı Mehmet Kale, ilçedeki yetim çocuklarla buluştu. Ezanın okunmasıyla iftar sevinci birlikte yaşandı. Çocuklarla yakından ilgilenen Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Kale, yemeğin ardından yaptığı konuşmaya “Bu ramazanın en güzel ve en özel gününü yaşıyorum. Biz arkasından yürüdüğü Peygamberi yetim ve öksüz olan bir dinin, bir ümmetin mensuplarıyız. Yetimin yüzündeki tebessümün tüm dünyayı güzelleştireceğine inanıyoruz” ifadelerini kullanarak başladı.

Göreve geldikleri günden buyana ilçedeki kimsesiz, düşkün, yetim, dul ve maddi durumu iyi olmayan vatandaşların hep yanında olduklarını ve çeşitli projelerle insanları kucakladıklarını ifade eden Kale, “Bugün de yetim yavrularımızla bir araya gelmenin sevincini yaşıyoruz. Ramazan'da 2 binin üzerinde ailemize yardımlarımızı ulaştırdık. Bu ramazan için tek bir iftar programı organize ettik. İşte bugün o organizasyonu yapıyoruz. Yetimlerimizi bugüne kadar hiç yalnız bırakmadık ve bundan sonra da asla bırakmayacağız. Yüzünüzü bir nebze de olsun güldürebiliyorsak ne mutlu bize... Sizlerden gelecek her türlü isteğin talebin başımızın üstünde yeri var. Bizim ise sizden tek talebimiz var. O da derslerinize iyi çalışmanız ve kendinizi en iyi şekilde yetiştirmenizdir. İlçemizin, şehrimizin, ülkemizin geleceğinde sizler söz sahibi olacaksınız. Ülkemizin sizlere ihtiyacı var. Hepinizi gözlerinizden öpüyorum.” dedi.

Cihanbeyli Kaymakamı Remzi Demir da Mübarek Ramazan ayında böyle bir organizasyonda yetimlerle bir arada olmanın mutluluğunu yaşadığını ifade ederek “Sizler bizim evlatlarımızsınız. Tüm imkanlarımızla her zaman sizin yanınızda olacağız” ifadelerini kullandı.

Programda çocuklara çeşitli hediyeler ile bayram harçlıkları verildi.