Konya’nın Cihanbeyli İlçesinde muhtarlardan İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş’a sertbir tepki yükseldi. Ortak açıklama yapan muhtarlar Fahrettin Yokuş’u ilçenin huzurunu bozmaya yönelik çabaları nedeniyle kınadı. Muhtarlar, Milletvekili Yokuş’a “Buradan size ekmek çıkmaz. Cihanbeyli’de güçlü bir kardeşlik var. İlçemizden uzak durun, gölge etmeyin başka ihsan istemez “diyerek seslendi.

Konya’nın Cihanbeyli İlçesinde muhtarlar ortak bir açıklama yaparak İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş’a sert tepki gösterdi. Yokuş’u ilçedeki huzur ortamını bozmaya çalışmakla suçlayan Muhtarlar “Cihanbeyli’nin birlik, beraberlik ve kardeşliği hedef alınmaktadır. Fahrettin Yokuş’a buradan ekmek çıkmaz. Kendisinden bugüne kadar hiçbir pozitif şey görmedik. Bundan sonra da böyle bir beklentimiz yoktur. Ona diyecek tek laf var: Cihanbeyli’den uzak dur. Gölge etme başka ihsan istemez” diyerek seslendi.

Cihanbeyli Muhtarlar Derneği Başkanı Davut Akbulut öncülüğünde yapılan toplantıda ortak basın açıklamasını Dernek Başkan Yardımcısı ve Yünlükuyu Muhtarı Murat Koçin okudu.

Basın açıklaması şu şekilde:

Değerli Basın Mensupları

Toplantımıza katılımlarınızdan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Türkiye’nin yüzölçümü bakımından en büyük ilçesi olan Cihanbeyli’de görev yapan Muhtarlar ve Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri olarak ortak bir açıklama yapmak için karşınızda bulunuyoruz.

Bizi bu açıklamayı yapmaya zorlayan şey ise son dönemde aldığı tarihi hizmetlerle yıldızı parlayan, huzur ortamıyla tüm Türkiye’ye örnek olan Cihanbeyli’mizin istikrarlı gelişimi ve büyümesini durdurmaya yönelik yapılan sistematik saldırıdır. İşin korkunç tarafı ise bu saldırının bizzat bir milletvekili tarafından organize edilip yönetilme çabasıdır. Sadece ama sadece siyasi hırs, ikbal ve menfaat için gözü dönen bu milletvekili, şahsi çıkar ve emelleri için daha önce hiç uğramadığı ilçemizde şimdilerde yalanlarla ve iftiralarla huzur ortamını bozmaya çalışmaktadır.

Bahsettiğimiz isim İYİ Parti Milletvekili Fahrettin Yokuş’tur. Son dönemde Türkiye’nin mozaiği olan ilçemize gözünü diken Fahrettin Yokuş, Kaymakamımızdan Belediye Başkanımıza, Hakimimizden Savcımıza, Muhtarlarımızdan sivil toplum kuruluşlarımıza kadar herkese pervasızca saldırmakta ve Cihanbeyli’nin birlik, beraberlik ve kardeşliğini hedef almaktadır.

Cihanbeylililer olarak Fahrettin Yokuş’a sesleniyoruz. Size buradan ekmek çıkmaz. Burada sağlam bir kardeşlik var. Biz Kaymakamımızdan da belediye başkanımızdan da bürokratlarımızdan da memnunuz. Allah onlardan razı olsun. Biz istiyoruz onlar yapıyor. Muhtarlarımız belediye başkanımızdan yol, prestij cadde, konak, camlı köşk, çim saha, park, sosyal tesis istiyor, başkanımız da bu istekleri ikiletmeden yapıyor. Talep bizden gidiyor, yatırım başkanımızdan geliyor. Hizmetlerinden dolayı Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Uğur İbrahim Altay’a ve Cihanbeyli Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Kale’ye çok teşekkür ediyoruz.

İlçemizdeki uyumlu çalışma, altyapıyla üstyapıyla 100 yılda yapılmayanların birkaç yılda yapılması Sayın Milletvekilini neden rahatsız ediyor? Bu milletvekilinin derdi ne? Huzur ortamı onu neden rahatsız ediyor? Yatırımların yapılmasını neden istemiyor?

Birde imar konusu var. On yıllarca yapılan yanlışlar bütün zorluklara rağmen belediyemiz tarafından düzeltilmeye çalışılırken, ilçemizin gelişimindeki en büyük engelin kaldırılması için uğraşılırken, hem de bu bizim talebimizken, bahsi geçen milletvekili algılarla konuyu çarpıtmakta, kaos ortamı oluşturmaya çalışmaktadır.

Sayın Milletvekili, Cihanbeyliler olarak sana çağrımızdır: Sizden bugüne kadar hiçbir pozitif şey görmedik. Bundan sonra da böyle bir beklentimiz yoktur. Size diyeceğimiz tek laf var: Cihanbeyli’den uzak dur. Gölge etme başka ihsan istemez.

Kamuoyuna saygılarımızla…