İsveç’te geçtiğimiz günlerde yayımlanan bir rapor, daha fazla yatırım yapılmasına rağmen ülke genelindeki birçok hastanede verilen tedavinin kalitesinin giderek düştüğünü gösterdi.  Sağlık Danışmanı Anna Starbrink bu durumun etkisiz ve verimsiz organizasyonel yapıya bağlıyor.

İsveç’te sağlık sistemiyle ilgili tartışmalar bitmiyor. En son seçim döneminin en fazla konuşulan konularından biri olan sağlık sistemi şimdilerde yeni yayımlanan bir raporla tekrar mercek altında. Rapor daha fazla para harcanması, daha fazla doktor ve hemşire çalıştırılmasına rağmen verilen tedavinin kalitesinin düştüğünü gösteriyor.  Bu durum doğal olarak İsveç kamuoyunda öfkeye neden oluyor.


Sağlık Danışmanı Anna Starbrink, ‘‘Mevcut verimsiz yapı nedeniyle paranın büyük bir bölümü tedavi dışındaki şeylere harcanıyor. Doktorlar ve hemşireler verimsiz bir şekilde kullanılıyor.’’ diyor.  

İsveç’in en ünlü hastanelerinden Karolinska Üniversite Hastanesi’nin Direktörü Melvin Samsom bir süre önce hastane yönetimini yeniden gözden geçirme kararı aldıklarını söyledi. Bunun pozitif sonuçlarını şimdiden görmeye başladıklarını belirten Samson bu konuda çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

Ancak Vårdförbundets Stockholmsavdelning Başkanı Eva Nowak çok daha geniş kapsamlı ve köklü bir reforma ihtiyaç olduğunu savunuyor.

haberisvec