Danimarka’dan insanlık dışı tutum.

Zihinsel engelli kadına oturma izni vermeyi reddeden yabancılar müdürlüğünden kadının ağabeyine şok yanıt: Yeterince aile bağınız yok!

Danimarka’da, Kopenhag yakınlarındaki Albertslund kasabasında yaşayan Harun Demirtaş adlı vatandaşımızın Ekstra Bladet gazetesinde halka açık olarak yayınladığı bir mektup, “yabancılar yasası yabancılara düşmanlık yapmak için mi kullanılıyor?” sorusunu gündeme getirdi.

Tüm bakımını biz yapıyoruz, masraflarını biz karşılıyoruz

Kuzey.dk gazetesine konuşan Harun Demirtaş, teyzesi Zeynep Kart’ın yüzde 60-90 arasında zihinsel engelli olduğunu belirterek 2012 yılından bu yana Danimarka’da yaşayan teyzesi Zeynep Demirtaş’a oturma izni verilmediğini belirtti.

Gasp, soygun, darp, adam yaralama ve hatta terör suçları işleyen yabancıların Danimarka’da kalmaya devam ettiklerini, tüm bakımını ve bakımıyla ilgili masrafları kendileri karşılamalarına rağmen yabancılar müdürlüğünün, teyzesi Zeynep hakkında sınır dışı kararı verdiğini söyledi.

Ağabey-kardeş ilişkisi yeterince aile bağı değil mi?

Harun Demirtaş; Zeynep Kart’ın ağabeyi Bülent Kart ile birlikte kaldığını ve Bülent Kart’ın Zeynep’in her türlü ihtiyacını karşıladığını hatta tuvaletini ve banyosunu bile yapmasında yardımcı olduğunu söyledi.

“Ancak yabancılar müdürlüğünde, oturma izni başvurusunu inceleyen kişinin ağabey-kardeş ilişkisi olmasına rağmen ve Zeynep Kart’ın sınır dışı edilmesi durumunda Türkiye’de ona bakacak kimsesi olmadığı da bilinirken, yeterince aile bağı olmadığı kanısına varması çok düşündürücüdür” dedi.

Okurlar da aileye destek çıktı

Ekstra Bladet gazetesinin “nationen” adlı okuyucu platformunda yayınlanan  yazını altında yapılan oylamada  okurların yüzde 68’i, Zeynep Kart’a oturma izni verilmesi gerektiği yönünde oy kullanırken, yüzde 71’lik bir okuyucu kitlesi de Danimarka’nın oturma yasasının çok sert olduğu yönünde görüş bildirdi.

Sadi Tekelioglu / kuzey.dk