Kopenhag’da 14 Şubat günü düzenlenen iki terör saldırısından etkilenen polislere psikolojik yardımda bulunulacağı bildirildi.

Polis Derneği Başkan Yardımcısı Annette Nielsen, saldırının gerçekleştiği 14 Şubat günü ve ardından bazı adreslere yapılan baskınlarda görevli tüm polislere psikolojik yardım teklifinde bulunulduğunu söyledi. Nielsen, şöyle dedi:

"Psikolojik yardımı zorunlu yaptık. Emniyet Teşkilatı yönetimi durum değerlendirmesi yaparak tüm polislerin bu yardımdan yararlanmalarını istedi. Aksi takdirde bazı polisler katılmak istemeyebilirdi. Terör saldırılarında görevli polisler, seminerde toplanıp, olayları tartışıyor. Daha sonra küçük gruplar halinde, her bir grubun başında bir psikolog ile yaşadıklarını tartışıyorlar ve etkilendiklerini anlatıyorlar. Seminerden sonra evlerine gidince konuşulanları düşünüyorlar. Birçoğu saldırılar nedeniyle mesai yapmak zorunda kaldı ve hafta sonu tatilini ailesiyle geçiremedi. Daha önce böyle büyük bir terör saldırısı yaşanmadığı için polisler bundan çok etkilendiler."

Polis Sendikası Başkanı Claus Oxfeldt, saldırının gerçekleştiği günden beri çok sayıda polisin psikologlarla görüştüğünü, polislere yardımcı olmak için 10 psikolog görevlendirildiğini söyledi. 14 Şubat tarihinde, İsveçli karikatürist Lars Vilks’in de katıldığı konferansa yapılan ilk saldırıda 4 polis yaralanmış, 1 kişi hayatını yitirmişti. Şehir merkezindeki Sinagog’a yapılan saldırıda ise 2 polis yaralanmış 1 kişi ölmüştü, Saldırgan ise, yaşadığı adresteki binanın önünde çıkan çatışmada öldürülmüştü.

dha