Danimarka’nın en yaşlı insanı olarak bilinen 110 yaşındaki Marie Elisabeth Børsting Jensen hayata gözlerini yumdu. Jensen hayatı boyunca 26 farklı Danimarka Başbakanı görmüştü. Ölümü Danimarka genelinde üzüntüye neden oldu.

5 Haziran 1904 tarihinde Danimarka’nın Kral Christian IX tarafından yönetildiği bir dönemde dünyaya gelen Jensen, modern Danimarka’nın kurulmasına ve yükselmesine şahitlik yaptı.  Bu süre içerisinde son sayıda siyasetçi gelip geçti. Toplam 26 Başbakan ve sayısız bakan gördü.

Jensen’in ailesi tarafından yapılan açıklamada yaşı kadının geçtiğimiz Cuma günü evinde huzur içerisinde hayata gözlerini yumduğu ifade edildi.  Jensen geçtiğimiz yıllarda Danimarka medyasına verdiği röportajlarda uzun hayatının sırrını, ‘‘Genç yaşlardan beri sürekli çalışmaya ve sigara ile alkol gibi zararlı alışkanlıklardan uzak durmaya’ bağlamıştı.  Jensen’in halihazırda hayatta bulunan 98 yaşında bir kız kardeşi bulunuyor.

Berlingske Gazetesi Jensen’in vefatıyla Danimarka’nın en yaşlı insanı ünvanının 109 yaşındaki Signe Højer’e geçtiğini yazdı. Öte yandan halihazırda Avrupa’da en yaşlı insan ünvanı 115 yaşındaki İtalyan Emma Morano’ya ait.

danimarkahaber.dk